Ekran kartındaki coil whine PSU nedenli olabilir mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, aralık ayında Zotac RTX 3060 Ti ekran kartı almıştım. Aynı zamanda sistemde problem yaşamamak amacıyla Vatan Bilgisayar'dan Thermaltake Smart RGB 600W 80+ güç kaynağı aldım. Sistemimde kullandığım eski parçalar;
  • MSI Mortar Max.
  • Thermaltake Smart RGB 600W 80+ ( RTX 3060 Ti aldığımda aldım)
  • Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge ( GTX 1050'den geçtim)
  • Corsair 8*2 3600 MHz 16 GB RAM.
Sitemimi ilk başta bu parçalarla güncelledim güncelleme dediğim, ekran kartı ve güç kaynağı almıştım. Sonrasında bu iki parçada sıfır fakat Zotac ekran kartından yüke bindiğinde "cızzzz" diye sürekli gelen yükle olduğu sürece kesilmeyen bir ses gelmekteydi. İş ve çalışmam dolayısıyla servise veremedim. Geçen gün servise kendim sorunu anlatıp teslim ettim. Servisten dönüş yaptılar. Mail üzerinden ekran kartımın arızalı olduğu tespit edilmiş. Bu yüzden bana ilk başta Gainward RTX 3060 Ti muadil değişim veya iade yapalım dediler. Ben de üzerine para ekleyebileceğim cüzi miktarda kart varsa liste atabilirseniz sevinirim demiştim. Bana liste gönderildi.
Teklif olarak Zotac RTX 3070 ve RX 6700 XT ikisinden birini ücretsiz değişim olacak şekilde müşteri memnuniyeti kapsamında değişim yapabiliriz yazmışlar. Zotac'tan memnun olduğumu söylemiştim özellikle. GTX 1050 ile 350W Everest güç kaynağı kullanırken coil whine tarzı bir ses almıyorum. Sadece güç kaynağında cw sesi yok fakat sessizde çalıştığı söylenemez. 2M yandan yan kapak açıkken çalışma sesini alabiliyorum. Şimdi sorum şu arkadaşlar ben RTX 3070 olsun diye mail attım. Pazartesi öğlene kadar stok sıkıntısı nedeniyle vaktim varmış. 3070 gelmesi durumunda aynı güç kaynağı ile kullanırsam problem yaşar mıyım? Sormak istediğim cw arızasını güç kaynağı tetikliyor olabilir mi? Şu an 600W ile sistemimde 1050 takılı bir ses almıyorum ekran kartımdan. Fikirleriniz düşünceleriniz için teşekkür ederim. İyi tatiller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizdeki sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. PSU yetmezse kapanabilir veya reset atabilir. 3070 içinse 700W daha iyi olur.

Sizdeki sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. PSU yetmezse kapanabilir veya reset atabilir. 3070 içinse 700W daha iyi olur.
Anladım hocam. Maddelere eklemeyi unutmuşum fakat işlemcim de benim Ryzen 5 3600, 3070 ekran kartının gelmesi kesinleştiğinde bir süre 3070 ve R5 3600 ü 1080P 75 Hz 1ms monitörde kullanacağım. Güç kaynağımı yeni işlemci aldığımda değiştirmeyi planlıyorum. Bütün parçalar birbirini tetikliyor sanırım. Yükseltme durumunda :) Ben yayın ve çizim işlerime devam etmek istiyorum. O yüzden Ryzen 9 5. nesil bir işlemci istiyorum. Üst düzeye yakın bir bilgisayara dönüştürmekti amacım.

Buna net cevap vermek zor. Doğrudan kaynağı olmaz muhtemelen ancak PSU'yu bağlı olarak sesin arttığını veya azaldığını bizzat test edip söyleyenler vardı. Ayrıca ses çok olmadığı sürece normal sayılır. Tamamen sessiz kart çok nadir denk geliyor.

Buna net cevap vermek zor. Doğrudan kaynağı olmaz muhtemelen ancak PSU'yu bağlı olarak sesin arttığını veya azaldığını bizzat test edip söyleyenler vardı. Ayrıca ses çok olmadığı sürece normal sayılır. Tamamen sessiz kart çok nadir denk geliyor.
Anladım hocam. Şansıma sanırım çok özenerek aldım ilk defa bir bilgisayar parçasına o kadar para ayırmıştım :) Kartı aldığımda da böyle bir problem yaşayınca moralim bozulmuştu açıkcası. Aynı kartı arkadaşta aldı onda bir problem çıkmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı