Ekran kartından tak diye ses geliyor

HyperEs

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 25.05.2025'te ekran kartınin termal macun bakımı icin ServisPoint'e gönderdim ekran kartının fanı bozuk geldi geri gönderdim diğer hafta çarşamba günü pazartesi elime ulaştı ekran kartinin fanini degistirip vermisler. Ekran karti yük altına girsin veya girmesin fanlar dönsün veya dönmesin tak tik gibi sesler geliyor.

Merhaba, 25.05.2025'te ekran kartınin termal macun bakımı icin ServisPoint'e gönderdim ekran kartının fanı bozuk geldi geri gönderdim diğer hafta çarşamba günü pazartesi elime ulaştı ekran kartinin fanini degistirip vermisler. Ekran karti yük altına girsin veya girmesin fanlar dönsün veya dönmesin tak tik gibi sesler geliyor.

Video var mıdır?

Fan yamuk olup tak tak vuruyor olabilir daha ihtimal yok çünkü.

bilgisayarı açarken bios ekranını açıp biraz bekleyin bakın yine tik tak sesler gelicek mi bios ekranında ekran kartını hiç kullanmaz. Muhtemelen bios ekranındada ses gelcek fanlarında sıkıntı olabilir. Baya bi zarar vermişler o nereye gönderdiyseniz masalarda kadeh vuruşmuşlar galiba.

ServisPoint'i aradım geri gönderin dediler. Kafama takılan fanlar dönmediği zamanda çıkıyor bu ses.
Fan dönemiyo ki işte ilk teorimi söyliyim örnek veriyorum fanlar max 1000 rpm dönüyor. düşük güçte 200 rpm dönüyor olsun. Bunlar örnek rakamlar ama kartı masada tenis topu gibi sektire sektire zarar verdikleri için rulman bozulmuş olabilir bu yüzden ilk başlangıçta 200 rpm den düşük bir dönüşü yapamıyor ve tik tak.

Fan dönemiyor ki işte ilk teorimi söyleyeyim örnek veriyorum fanlar Max 1000 RPM dönüyor. Düşük güçte 200 RPM dönüyor olsun. Bunlar örnek rakamlar ama kartı masada tenis topu gibi sektire sektire zarar verdikleri için rulman bozulmuş olabilir bu yüzden ilk başlangıçta 200 RPM'den düşük bir dönüşü yapamıyor ve tik tak.

Mantıklı hocam büyük ihtimal sorun bu, dönemeyip tık tık fana tekrar tekrar güç verdiği için ses çıkabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı