Ekran kartından VRAM alıp RAM'e atama

ScreAMx19

Hectopat
Ben Intel HD 5500 ve AMD Radeon R5 M430 ekran kartına sahibim. İkisinde de 1 GB VRAM var. Ekran kartı özelliklerine baktığımda 2 GB VRAM var diyor. Ben bu 2 GB VRAM'in 1 GB'ını RAM'e vermek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse nasıl yaparım?

İmkânsız/mümkün değil denmiş fakat bu haberdeki(pek hatırlayan yok sanırım) işleme ek VRAM'den ayrılan dizin sanal bellek dizini olarak seçilirse istenilen pratikte gerçekleştirilmiş olur. Bunu deneyen veya deneyen birine şahit olanımız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@HuS.TeR, burada anlatılan biraz farklı. Burada VRAM'i disk gibi kullanmışlar. Konuda ise VRAM'den RAM yapılmak isteniyor. Benim anlamadığım bu şekilde. Elimde RTX 3090 olsa denerdim ama maalesef yok.

@HuS.TeR, burada anlatılan biraz farklı. Burada VRAM'i disk gibi kullanmışlar. Konuda ise VRAM'den RAM yapılmak isteniyor. Benim anlamadığım bu şekilde. Elimde RTX 3090 olsa denerdim ama maalesef yok.
Bu yüzden "işleme ek VRAM'den ayrılan dizin sanal bellek dizini olarak seçilirse" diye belirtmiştim. Biliyorsunuz, sanal bellek oluşturma işlemi zaten basit bir işlem, direkt windows üzerinde yapılabiliyor. Haberde kullanılan vram'i sürücü olarak mount eden programın sadece 3090'da çalıştığına dair bir ibare yoktu, eğer kaçırmadıysam. İlk deneyen kişi haricinde technopat tarafında da 3090 kullanılmasının sebebi crysis yükleyebilme ve bu sayede haber değeri taşımasıydı.
Yani biraz zamanı olan kişi ilk mesajda sorulan sorunun cevabını bahsettiğim işlemleri deneyerek verebilir.
Hatta şuraya bakarsanız vram mount eden programın geliştiricisinin programa dair paylaştığı ekran görüntüsünde rtx 2060 kullanılmış, ayrıca GTX 850M ile de deneyerek hız verileri paylaşmış.

Sanal RAM zaten normal RAM'in görevini görmez. Bu işlemi denemek için de zaten biraz yüksek VRAM olan ekran kartı gerekiyor. Çünkü oyunu kurup + çalıştırabilecek bir kart olması gerekiyor. Elbette iyi ekran kartı olanlar deneyebilir.

Sanal RAM zaten normal RAM'in görevini görmez. Bu işlemi denemek için de zaten biraz yüksek VRAM olan ekran kartı gerekiyor. Çünkü oyunu kurup + çalıştırabilecek bir kart olması gerekiyor. Elbette iyi ekran kartı olanlar deneyebilir.

Bilgisayarda her halükârda fiziki RAM olacağından "sanal RAM'in normal RAM'in görevini görmeyeceği" söylemi(doğru veya yanlış demiyorum) bir şey ifade etmiyor. Geliştiricinin testte kullandığı GTX 850M 2 GB* RAM'e sahip, şu an çoğu yeni nesil kartta 6 GB RAM var. Konu alınacak performansın düşük olup olmayacağı değildi, bu zaten haberde ve programın GitHub sayfasında da belirtiliyor. Konu böyle bir şey gerçekleştirilebilir mi üzerine açılmıştı.
*Düzeltme

Hocam, attığınız makalede ekran kartı VRAM'i ile disk oluşturma yapılmış. Şahsen RAM görmedim. Gören varsa belirtebilir. Hem biz de öğrenmiş oluruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı