Ekran kartını bilgisayar görmüyor veya bozuldu

• Konuyu başlatan Ozaanw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 76

Ozaanw

Hectopat
Daha fazla  
Son günlerde Last of Us part 1 oynarken oyun sürem 2-3 saati aştıktan sonra bilgisayar gri ekran veriyor ve ben kapatana kadar öyle kalıyordu, açtığımda ise GPU çökmesinden kaynaklanan sorun yazısını alıyordum, belki de sorun sürücüdedir diye düşündüm ve sürücümü en son sürüme güncelledim. Sorun çözülmedi, aksine çökme hızı ve sayısı oldukça arttı, bende eski sürücüme bundan iyidir diye dönmek istedim, bunun için DDU ile şu anki sürücüyü kaldırıp, Windows Update ile eski kullandığım sürücüyü indirmeyi hedefledim. Ardından sürücümü sildim, Windows sürücü indirmeyince birkaç kez yeniden başlattım, ardından güncelleştirmeleri denetleye tıklayabilmek için sırada olan güncellemeleri indirmeye başladım, onlar inerken Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde "varsayılan Windows görüntü bağdaştırıcısı" tarzı bir aygıt vardı "görüntü bağdaştırıcıları" kısmında, ardından bir anda ekranda beyaz kırmızı yeşil her türlü farklı renkte çizgiler çıkıp ekranı kaplamaya yanıp sönmeye gidip gelmeye başladı, öyle çok oldu ki artık ekranı göremiyor nereye basacağımı anlayamıyordum, bilgisayarı kapattım ve açılırken "Pro series" yazısında bile o bozulmaları gördüm, bu ekran kartının bir sorunu mu bilmiyorum ama Windows şu anda zaten ekran kartını görmüyor, kendi görüntü bağdaştırıcısını kullanıyor. Yardım istediğim konu, bu çizgilerden (ek kısmına bıraktım) kurtularak ekran kartımı bir şekilde Windows'a tanıtıp ne olduğu fark etmez bir sürücü kurup bilgisayarı kullanabilir miyim? Kurtarılır mı yani? Yoksa ekran kartı çöpe mi gidecek? Not: Tekrar ediyorum bu çizgiler çıktığı zaman bilgisayarımda kendi ekran kartım gözükmüyordu, görüntü bağdaştırıcısı gözüküyordu. Ekran kartı: RX 580 8 GB.

Dosya Ekleri

• IMG_D0DD588D-A795-4C75-A7F7-FF84145007AF.jpeg
    IMG_D0DD588D-A795-4C75-A7F7-FF84145007AF.jpeg
    136,7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_8346.jpeg
    IMG_8346.jpeg
    283,9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_F19F4FAC-2B2B-4CBD-9BE3-F75EADA8F2DB.jpeg
    IMG_F19F4FAC-2B2B-4CBD-9BE3-F75EADA8F2DB.jpeg
    336,8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8342.jpeg
    IMG_8342.jpeg
    122,4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8345.jpeg
    IMG_8345.jpeg
    291 KB · Görüntüleme: 15
Bilgisayarınız boot edilirken bile bu sorunun olması sürücü kaynaklı sorun olmadığını gösteriyor. Muhtemelen kartınız yanmış. Geçmiş olsun.

Eğer varsa işlemcinizin dahili grafik sürücüsünü deneyin yoksa başka bir ekran kartı ile denemeye çalışın. Ama bence ekran kartı öldü. Geçmiş olsun.

Sürücüleri silerken yanabiliyor mu, yoksa başka bir sebebi vardı da buna mı denk geldi?

Silerken yanmaz. Denk gelme olmuştur. TLOU p1'i yüksek ayarda mı oynadınız, kartın sıcaklık değerlerine baktınız mı? RX 580 de yanma vakası çok gerçekleşiyor. Özelliklede TLOU P1 gibi bir oyunu üst ayarlarda oynamaya çalıştıysanız bu normaldir. Çok güçlü kartlar bile bazı oyunlarda en üst ayarlarda 2, 3 saat aralıksız oynama sonucu yanabiliyor.

Silerken yanmaz. Denk gelme olmuştur. TLOU p1'i yüksek ayarda mı oynadınız, kartın sıcaklık değerlerine baktınız mı? RX 580 de yanma vakası çok gerçekleşiyor. Özelliklede TLOU P1 gibi bir oyunu üst ayarlarda oynamaya çalıştıysanız bu normaldir. Çok güçlü kartlar bile bazı oyunlarda en üst ayarlarda 2, 3 saat aralıksız oynama sonucu yanabiliyor.

Monitörde bozulma olabilir mi? Kesin ekran kartından mı kaynaklanıyor bu çizgiler?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı