Ekran kartını çıkarmadan seyahat etmek sıkıntı yaratır mı?

Edward Meechum

Hectopat
Merhaba herkese. Eskişehir'den aydın'a 400km yol gideceğim. Evde tornavida olmadığından ve gece bu saatte bulamayacağımdan dolayı ekran kartını çıkarmadan bilgisayarımı taşımak zorundayım. Ekran kartım 4070 Super. Kasanın kenarlarını bana kargoyla geldiği gibi süngerle sabitleyip koliye yerleştirip bantladım. Kasa süngerle birlikte koliye tam oturdu. Bu şekilde ekran kartı takılı bir şekilde 400km yol gidersem ekran kartı zarar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tutucun yoksa hafif eğilebilir. Onun haricinde bir sorun olacağını sanmıyorum. İyi yolculuklar.

Merhaba herkese. Eskişehir'den aydın'a 400km yol gideceğim. Evde tornavida olmadığından ve gece bu saatte bulamayacağımdan dolayı ekran kartını çıkarmadan bilgisayarımı taşımak zorundayım. Ekran kartım 4070 Super. Kasanın kenarlarını bana kargoyla geldiği gibi süngerle sabitleyip koliye yerleştirip bantladım. Kasa süngerle birlikte koliye tam oturdu. Bu şekilde ekran kartı takılı bir şekilde 400km yol gidersem ekran kartı zarar görür mü?
Ekran kartının altını ve üstünü tutacak şekilde sabitlediyseniz sorun olmaz.

Ben valize koyup çok taşıdığım oldu kasayı. Ekran kartım 6650 XT Gaming X modeli. Biraz ağır yani orta seviye ağır. Bence taşınabilir ama kasanın paketlenmesinden ziyade kasanın durduğu pozisyon daha önemli diye düşünüyorum. Ekran kartının ağırlığı anakartın üzerindeyse, yani yatay pozisyonda taşınırsa bence çok sorun olmayabilir. Sonuçta ufak sallantılarda soketi daha az zorlar.

Ben taşırken kasanın arka kısmı valizin alt tarafına gelecek şekilde koymuştum. Bu sayede valizi çekerken ekran kartının ağırlığının bir kısmı arkadaki genişleme yuvasına bir kısmı da anakarta aktarılıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı