Ekran kartını çok fazla takıp çıkarmak sisteme zarar verir mi?

Agony1376

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, az önce hayatımda ilk defa ekran kartı taktım takarken ilk zorlandım. Sonra yarım ala ala taktım ama en az 10 kez çıkar tak yaptım bundan bir şey okur mu bir şeye zarar gelir mi?

Sonra vidalarken ilkinde yanlış vida takmışım.
Sonra düzgününü takarkende nasıl oldu anlamadım küçücük yerden vida içeri düştü ekran kartının içine mi düştü anlamadım. Kasayı ters düz koydum sonra düştü bir yerden aldım bu herhangi bir şeye zarar verir mi?

Sonra bir şekilde taktım ama bir şey olur diye çok korkuyorum açmaya bu benim ilk sistemim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, az önce hayatımda ilk defa ekran kartı taktım takarken ilk zorlandım. Sonra yarım ala ala taktım ama en az 10 kez çıkar tak yaptım bundan bir şey okur mu bir şeye zarar gelir mi?

Sonra vidalarken ilkinde yanlış vida takmışım.
Sonra düzgününü takarkende nasıl oldu anlamadım küçücük yerden vida içeri düştü ekran kartının içine mi düştü anlamadım. Kasayı ters düz koydum sonra düştü bir yerden aldım bu herhangi bir şeye zarar verir mi?

Sonra bir şekilde taktım ama bir şey olur diye çok korkuyorum açmaya bu benim ilk sistemim.

Hocam herhangi fiziksel bir zarar almadıysa pin vesaire bir sorun teşkil etmez. Ekran kartını bende çok tak çıkar yaptım bir sıkıntı olmadı.

Vida düşmüşse bilgisayara güç vermediğiniz sürece bir zarar vermez. Ancak güç verirseniz kısa devre yaptırabilirsiniz. Kendiliğinden düşmüş olması güzel bir şey 😇

Ekran kartını 10 kere takıp çıkarmak neredeyse hiç bir zarar vermez eğer aşırı zorlamadıysanız. Elbette normal şartlarda fazlaca söküp takmak pinlerin kaplamasına zarar verebilir. Yine de çok büyük bir etkisi olmaz.

Hocam şuan böyle gözüküyor dışardan bir sıkıntı olmaz değil mi@Chomusuke @LTNeron @Things @Fatih Karademir
20230614_185222.jpg
20230614_185203.jpg
20230614_185158.jpg
20230614_185145.jpg
20230614_185239.jpg
20230614_185231.jpg
20230614_185227.jpg
20230614_185245.jpg

Kasanın arka kısmına da vidayla sabitlediniz mi? Ekran kartının görüntü çıkışının denk geldiği plakaların oradan bahsediyorum. Görüntüler biraz bulanık olduğundan pek anlayamadım. Yuvaya oturup kapanan klips sesini duyduysanız pek de sıkıntı olmaması gerek. Fakat o son vidayı sıkın ki oynamasın yerinden.

Donanımları çok fazla sök-tak yapmak mutlaka olmaması gereken fiziksel bir darbeye neden oluyor, geçmişte RAM klipsleri, CPU tutucuları vs çok kırdım.

Hocam sadec ekran kartını takamadığım için yani 5 6 kez takmaya çalıştım sonra yaptım.

Kasanın arka kısmına da vidayla sabitlediniz mi? Ekran kartının görüntü çıkışının denk geldiği plakaların oradan bahsediyorum. Görüntüler biraz bulanık olduğundan pek anlayamadım. Yuvaya oturup kapanan klips sesini duyduysanız pek de sıkıntı olmaması gerek. Fakat o son vidayı sıkın ki oynamasın yerinden.

Kasanın arka kısmını atayım hocam bir daha anlamadım tam klips sesi geldi galiba çok stresliydim takmadığım hatırlamıyorum ama geldi galiba çünkü çıkmadı bir daha ve oynamıyor şu an.

@Chomusuke @195353

Technopat Haberler

Geri
Yukarı