Ekran kartını ıslak mendille sildikten sonra görüntü vermiyor

Üzüldüm şimdi, ıslak mendille neden sildiniz ki? Devrelerin suya dayanıklı olmadığını bilmiyor musunuz? Neyse olan olmuş, saç kurutma makinesinin en düşük moduyla kurutmaya çalış, kuru ve yumuşak bir şeyle temizle. Çalışırsa çalışır çalışmazsa El-Fatiha. Umarım pahalı bir ürün değildir.
 
Abi bir de şey ya bu ekran kartı çalışmasa bile anakarttaki VGA çıkışıdamı çalışmıyor.

Hocam eğer işlemcinizde dahili grafik birimi var olupta bilgisayara görüntü gelmiyor ise VGA kablonuz bozuk idir. Eğer dahili grafik birimi olmayıp ekrana görüntü gelmiyorsa normaldir. VGA kablonuz bozuk olabilir. Değiştirin.
 
Abi hiç ıslatmadım neredeyse çok ufak devrelere bile tutmadım.
Elinizle ekran kartının pinlerine dokundunuz mu, her ne kadar düşük ihtimal olsa da böyle bir ihtimal mevcut ve elinizdeki durgun statik elektrik ekran kartında, ramde sıkıntı çıkarabiliyor. Bu yüzden pinlere dokunmamak gerek ve parçalarla uğraşmadan önce elinizdeki statik elektriği atmanız gerekiyor, örneğin demir kapı koluna dokunmanız yeterlidir.
 
Öncelikle belirteyim çok güldüm Allah da seni güldürsün. Çözüme gelirsek ekran kartına hiçbir şekilde elektrik vermeyin ve oda sıcaklığında kuruması için bir yere yatırın. Bazı elektronik aletler bir süre kuruduktan sonra çalışabiliyor. Hatta ekran kartının garantisi bitmişse ekran kartını sökebilirsiniz. Eğer kısa devre yaptırmış iseniz geçmiş olsun.
 
Dostum bunu sistemde enerji varken yaptıysanız sıkıntı olur mutlaka. Ama sistemde enerji yokken ya da statik elektrik yokken ıslak mendil zarar vermez. Tabiki nemliyken çalıştırmamak gerek. Kart üzerindeki bileşenlere fiziksel zarar vermiş olma ihtimaliniz daha yüksek gibi geldi bana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı