Ekran kartını kendim montajlayabilir miyim?

Yer
Tatvan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 13"
Meslek
Basın Danışmanı
Donanıma dair pek bir bilgim yok ancak araştırıp edip bugün 1650SUPER (Galax) ve 8 GB ek RAM sipariş verdim RAM takmanın basit olduğunu düşünüyorum ancak ekran kartı konusunda emin değilim ekran kartı takmak çok zor mu? Ekran kartları aşırı hassas olabiliyor mu? Sizce bilgisayarcıya mı götürmeliyim kendim mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit yapması.Ucundaki koruyucuyu açıyorsunuz.Ram takar gibi slotun mandalını açtıktan sonra kartı yerleştiriyorsunuz.Yuvasına oturduktan sonra güç kablolarını takıyorsunuz ve bu kadar.Bu videoda detaylı şekilde açıklıyor.Yapması çok basit.Kolay gelsin.

Kolaydır. Öncelikleri koruma kapaklarını çıkarın. Anakarttaki ekran kartı portunun yanındaki mandalı açın. Fanlar aşağı bakacak şekilde montajlayın. Vidalayın. İşlem bu kadar.

RAM takarken doğru yönü bulun. Slota yerleştirin ve RAM'in iki tarafına dikkatlice bastırın. Çıt sesi geldiğinde RAM oturmuş demektir. Dikkat edin, aşırı fazla bastırıp anakartı kırmayın. Çok az bastırsanız da yuvaya oturmayacagini unutmayın. Kolay gelsin.

Çok az bir dikkatle kolay bir şekilde montalayabilirsin.

Hayır zor değil kablonuzun 2 ucu var bu uçlardan birisi ekran kartına diyeri monitöre tam olarak hangi kablo var ismini veya fotosunu atarsanız sevinirim.

Ekran kartını taktıktan sonra anakarttan ekran kartına bağlanan kablo var ya onu diyorum ancak ekran kartı henüz kargoya verilmedi kart geldiğinde fotoğrafını atarım.

Ekran kartını taktıktan sonra anakarttan ekran kartına bağlanan kablo var ya onu diyorum ancak ekran kartı henüz kargoya verilmedi kart geldiğinde fotoğrafını atarım.

Anakarttan ekran kartına yok Power'den ekran kartına var oda kolay eğer pinler varsa sadece doğru bir şekilde takın yeterli olur.

Yukarıda verilen video linkinde videoda yeni nesil ekran kartlarında VGA girişi yok diyor bende VGA kablosu var 1650SUPER yeni nesil mi? VGA girişi var mı?

Son olarak videoda ek güç gerekirse ek kablo bağlarsınız diyor da ben ne kadar güç gerektiğini kaç aldığını nereden öğrenebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (45).png
    273,8 KB · Görüntüleme: 149
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…