Ekran kartını VGA HDMI dönüştürücü ile kullanmak performansı etkiler mi?

Shadowslayer

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba. Az önce GTX 1660 Super ekran kartı aldım. Ama bir sorun var ki benim monitörüm VGA cıkışlı. Bu ekran kartını dönüştürücü ile kullansam ekran kartında performans düşüşü olur mu?

Eğer çok kötü kalitede bir dönüştürücü almazsan sorun yaşamazsın. VGA girişli bir ekran zaten 60-75 HZ'den fazla veremez. Mümkünse direkt bir ucu HDMI ir ucu VGA olan ek bir dönüştürücü gerektirmeyen kablolardan alın.

Gecikme ve tearing ( ekran yırtılması ) yaşayabilirsiniz. Monitörünüz 60 veya 75hz ise fps düşüşü olacağını sanmıyorum. Daha üstüyse zaten aşırı derecede gecikme yersiniz oyunlarda.

Gecikme ve tearing ( ekran yırtılması ) yaşayabilirsiniz. Monitörünüz 60 veya 75Hz ise FPS düşüşü olacağını sanmıyorum. Daha üstüyse zaten aşırı derecede gecikme yersiniz oyunlarda.

Monitörüm 60 Hz değerinde hocam.

Eğer çok kötü kalitede bir dönüştürücü almazsan sorun yaşamazsın. VGA girişli bir ekran zaten 60-75 HZ'den fazla veremez. Mümkünse direkt bir ucu HDMI ir ucu VGA olan ek bir dönüştürücü gerektirmeyen kablolardan alın.

Bu üründe diğerleri gibi değilmi zaten farkı nedir anlamadım.

1676387385638.png

Bu tür dönüştürücülerden daha sağlıklı. Çünkü dönüştürücü demek araya bir ek yapmak ve daha çok sorun riski demek. Yok bollaştı, yok yerine oturmadı falan şeylerinden tamamen arınmış oluyorsun yani. Ekran kartından monitöre direkt bağlantı her zaman daha sağlıklıdır. Zorunda kalmadıkça ek dönüştürücü aparat işine girilmemeli diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1668370

Bu tür dönüştürücülerden daha sağlıklı. Çünkü dönüştürücü demek araya bir ek yapmak ve daha çok sorun riski demek. Yok bollaştı, yok yerine oturmadı falan şeylerinden tamamen arınmış oluyorsun yani. Ekran kartından monitöre direkt bağlantı her zaman daha sağlıklıdır. Zorunda kalmadıkça ek dönüştürücü aparat işine girilmemeli diye düşünüyorum.
Hocam yorumlarda ses desteği olmadığını söylüyorlar. Bu yorumlar hoparlörü olan monitörler için mi yazıldı acaba?

VGA ses desteği veren bir port değil maalesef. Bazı çevirici aparatlarda ses çıkışı AUX olarak harici şekilde veriliyor. Monitörünün de VGA girişli olduğunu düşünürsek dahili hoparlörü olan bir monitör değil. Sesi her şekilde ana kartının ses çıkış yerinden hoparlöre bağlayarak almalısın.

Yazlıkta eski bir monitörde bunu kullanmıştım. Uydu alıcıyı monitöre bağlayıp sesi de pc hoparlörüne vermiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı