Ekran kartının 60 dereceyi geçince ses çıkartması normal mi?

ardbsh

Hectopat
Ekran kartım 60 dereceyi geçince veya yaklaşınca ekteki sesi çıkartmaya başlıyor, fanların hızından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak Zero Frozr özelliğini kapattığımı belirtmek isterim. Ayrıca videodaki ses kadar yüksek bir ses değil. Fan ve biraz "ıııııııı" sesi.

Bu durum normal mi? Olmaması için ne yapılmalı?

Fan sesi olabilir. Videoda da fanın RPM'i 600'lerde zaten.

Ekran kartım 60 dereceyi geçince veya yaklaşınca ekteki sesi çıkartmaya başlıyor, fanların hızından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak Zero Frozr özelliğini kapattığımı belirtmek isterim. Ayrıca videodaki ses kadar yüksek bir ses değil. Fan ve biraz "ıııııııı" sesi.

Bir sorun yok. Otomatik olarak 60 dereceyi geçince fanlar biraz daha hızlı dönüyor soğutmak için. Olmaması için ekran kartının uygulaması üzerinden ayarlanabilir.

Bana anormal geldi, bende 80 derece üstünde ses çıkartıyordu fakat MX6 macun sonrası 65 geçmiyor ki 60 dereceye kadar fan bile çevirmiyor yani VALORANT tarzı oyunlarda fanı dönmüyor bile. Ekran kartı modeliniz nedir? Bana göre bu ses normal değil veya CPU fanından da geliyor olabilir mi?

Pek takmayın bence yük altında benimki de aynı sesi çıkarıyor. Sadece ses kullanıcıyı biraz huzursuz ediyor sanki bir anda bozulacakmış gibi bir ses hissiyatı var.
(Not: Belki de sadece ben böyle düşünüyorumdur 2 kez ekran kartı arızası yaşadım ve artık yüksek fan sesi korku veriyor.)

Pek takmayın bence yük altında benimki de aynı sesi çıkarıyor. Sadece ses kullanıcıyı biraz huzursuz ediyor sanki bir anda bozulacakmış gibi bir ses hissiyatı var.
Hocam VALORANT Ekran kartını yoran bir oyun değil, 60 derece de yüksek bir ısı değil. Ben Warzone de veya Furmark da 67 gördüm max. ve fan devri %33 falan idi. Eğer bilgisayar yeni alındıysa veya ekran kartı, sensörlerinde arıza olabilir. Sallıyorum orada 60 diyordur fakat VRAM veya farklı bir yapısı 105 olarak görünüyodur sensörde. Onu soğutmak için olabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı