Ekran kartının 60 dereceyi geçince ses çıkartması normal mi?

Ekran kartım 60 dereceyi geçince veya yaklaşınca ekteki sesi çıkartmaya başlıyor, fanların hızından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak Zero Frozr özelliğini kapattığımı belirtmek isterim. Ayrıca videodaki ses kadar yüksek bir ses değil. Fan ve biraz "ıııııııı" sesi.

Bu durum normal mi? Olmaması için ne yapılmalı?

Anarmol bir derecede ses gelmiyor yani fan dönüyor. Ama rahatsız edici . Benim ekran kartınında fan sesi aşırı rahatsız edici olduğu için kendime özel ayarlama yaptım öyle kullanıyorum 75 dereceye sabitledim kartımı. 80 derecelerde aşırı derecede rahatsız ediyor beni.

Yaz mevsiminde test yaptınız mı?
Hocam macunu 1 gün önce sürdüm.

1689717778892.png

Bilgisayar yeni alınan Ps4 slim gibi sessiz.

Hocam Valorant Ekran kartını yoran bir oyun değil

Kullandığım ekran kartı markasından kaynaklandığını düşünüyorum GTA 5 yüksek ayarlarda Valorant'a göre daha az zorlanıyor.

Bana anormal geldi, bende 80 derece üstünde ses çıkartıyordu fakat MX6 macun sonrası 65 geçmiyor ki 60 dereceye kadar fan bile çevirmiyor yani VALORANT tarzı oyunlarda fanı dönmüyor bile. Ekran kartı modeliniz nedir? Bana göre bu ses normal değil veya CPU fanından da geliyor olabilir mi?
Hocam ekran kartınızın modeli nedir aynı olay bende de var RX 560 kullanıyorum.
Sanırım 1660 Super veya Ti bendede 1660S Msı Gm X var, yani videoya göre bu olduğunu düşünüyorum yazıyor.
Ekran kartım MSI GTX 1660 Super Gaming X, CPU'm ise İntel Core i5 10400f. Yazmıştım fakat çıkmamış olabilir.

Bana anormal geldi, bende 80 derece üstünde ses çıkartıyordu fakat MX6 macun sonrası 65 geçmiyor ki 60 dereceye kadar fan bile çevirmiyor yani VALORANT tarzı oyunlarda fanı dönmüyor bile. Ekran kartı modeliniz nedir? Bana göre bu ses normal değil veya CPU fanından da geliyor olabilir mi?
Hocam bilgisayar 2 yılını yeni dolduracak o yüzden macunla alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum. Belirttiğim gibi ses bu kadar yüksek değil, kamera fazla almış.

Garip bir şekilde GTA V ile VALORANT'ın kullanımları, sıcaklıkları bile eşit diyebilirim. Her iki oyunu da oynuyorum ve bunu farkettim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı