Ekran kartının Bitcoin Mining'de kullanıldığı nasıl anlaşılır?

345291

Hectopat
Merhaba yaklaşık bundan 1.5 ay önce laptopumu Malwarebytes ile tarattığımda Bitcoin miner bulmuştu. Peki laptopumun ekran kartı mining için kullanılmış olabilir mi? Kullanılmış ise nasıl anlarım? AC Origins'de Full ayarlarda 45-60 FPS arası oynuyorum. Normal midir? Ve eğer bir sıkıntı var ise garantiye göndermeliyim?

Ekran kartı modeli, imzadaki mi? Zahmet olmazsa bilgi verebilir misiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karşılaştırabilirsiniz.

Merhaba yaklaşık bundan 1.5 ay önce laptopumu Malwarebytes ile tarattığımda Bitcoin miner bulmuştu. Peki laptopumun ekran kartı mining için kullanılmış olabilir mi? Kullanılmış ise nasıl anlarım? AC Origins'de Full ayarlarda 45-60 FPS arası oynuyorum. Normal midir? Ve eğer bir sıkıntı var ise garantiye göndermeliyim?
Ekran kartı modeliniz nesir?

Sisteminizi söylerseniz iyi olur.

Görev yöneticisinden GPU kullanımına bakın. Orada kimin ne kadar kullandığı görülebilir. Bir de ekran kartı marka modeli nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Karşılaştırabilirsiniz.

Attığınz video Odyssey.

Başlıktaki sorunun cevabı "anlayamazsınız". Mining dediğimiz şey ekran kartını oyun oynuyormuş gibi tam yüke sokar. 1-2 saat mining yapmanın 1-2 saat oyun oynamaktan pek farkı yoktur. Tabi mining genelde 7/24 ve yıllarca yapıldığı için karta zarar verir.

Bu arada mining FPS için bir etki oluşturmaz. Ekran kartın RTX 2060 mobil ise değerler normal.

Mining yapılan kartlar garanti dışı kalır. Sebebi çok fazla kartların yorulması ve eskitilmesidir. Eğer kartın performansı fabrika verileriyle uymuyorsa örneğin 100mhz ise 10-15 civarı seyir ediyorsa kart bu mining işareti olabilir.

Ekran kartı modeliniz nesir?
RTX 2060 Mobil. İmzamda yazıyor zaten.

Karşılaştırabilirsiniz.

Evet imzadaki.
Attığınz video Odyssey.
Grafikleri aşağı yukarı aynı. Odyssey'de ilk geldiğinde benchmark testi yaptım. Ortalama 50 fps idi.
Görev yöneticisinden GPU kullanımına bakın. Orada kimin ne kadar kullandığı görülebilir. Bir de ekran kartı marka modeli nedir?
RTX 2060 Mobil.
Sisteminizi söylerseniz iyi olur.

İmzadaki sistem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı