ThrottleStop uygulamasında bdprochot ayarını kapatmanın bir zararı var mıdır?

  • Konuyu başlatan 473106
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 80
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
1.626
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopun bataryasını çıkardım ve oyunlarda çok kastığını gördüm. Bunun sebebi CPU throttling’miş. Ben de BD PROCHOT adlı ayarın tikini kaldırdım ve sorunu çözdüm. Yaptığım bu işlemin sisteme herhangi bir zararı olur mu?
 
Laptopun bataryasını çıkardım ve oyunlarda çok kastığını gördüm. Bunun sebebi CPU throttling'miş. Ben de BD PROCHOT adlı ayarın tikini kaldırdım ve sorunu çözdüm. Yaptığım bu işlemin sisteme herhangi bir zararı olur mu?

Olur, uzun süre yüksek sıcaklıklarda çalıştırır sonra öğle namazına müteakip zincirlikuyu mezarlığına son yolculuğuna uğurlarız.
 
Ciddimi bu hocam?
Evet gayet ciddi, bir tane laptopun işlemcisini cortlattım ben, 3 tane sanal makine kurup 7/24 çalıştırdım 85-95 derece arası turboyu kapatmama rağmen kaldıramadı . Yani öyle turboyu kapatayım da sökmüyor bi yerden sonra anakart da çok ısındığı için kanser gibi işlemciye de yansıyor .

İşlemcinin modeli neyse yaz google'a , üreticinin sayfasında max çalışacağı derece yazar, Prochot offset bölümüne o maximum sıcaklığın 5 derece altını falan yaz ki o seviyelere gelmeden frekans kısmaya başlasın . daha güvenli olsun istiyorum dersen 10 derece de koyarsın ama performans düşer . İki ucu keskin bıçaktır laptoplar .
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı