Ekran kartının fan hızını artırmak sorun yaratır mı ?

ErenDereli78

Hectopat
Daha fazla  
MSI R9 380 gaming ekran kartım oyunlarda çok ısınıyordu bende fan hızını arttırdım sorun olur mu acaba ?

Önceki ekran kartım nvidiaydı şimdi 67 yi görünce hafif bi korku sardı içimi .d alışkın olduğum bi sıcaklık değil ancak şuan 45 i geçmiyor .d
Ekran kartınız AMD R9 380. Nvidia değil. Üstelik 67 derece hem AMD hem de Nvidia için normal bir sıcaklık. Fan sesi sizi rahatsız edebilir. Otomatik moda alın bence.

Peki tehlikeli olan sıcaklık derecesi ne kadar ?

Karttan karta değişir. Fazla ısındığından şüphe ediyorsanız kartın üreticisi tarafından belirtilmiş azami sıcaklık değeriyle karşılaştırın. Ya da benchmark testlerindeki sıcaklık değerleriyle kendi sıcaklık değerlerinizi karşılaştırın.

80'i geçmedikçe sorun yok. 80'i geçsede çok bir sorun yok ancak 85-90'ı da buluyorsa sıkıntı vardır. 67 derece çok güzel ancak CS:GO için biraz fazla gibi. Hani bir GTA 5 olsa anlarım da CS:GO'da 55-60 arası olabilirdi. Fan devrini her ondalık sıcaklık için %5 artırın. Mesela 50 derece sıcaklıkta fan devri %40 ise 45 yapın.

Selamlar bende aynı şekilde MSI Afterburner'den yapıyorum siz fan hızını kaçta kullanıyorsunuz acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…