Ekran kartının fan hızını artırmak sorun yaratır mı ?

Önceki ekran kartım nvidiaydı şimdi 67 yi görünce hafif bi korku sardı içimi .d alışkın olduğum bi sıcaklık değil ancak şuan 45 i geçmiyor .d
Ekran kartınız AMD R9 380. Nvidia değil. Üstelik 67 derece hem AMD hem de Nvidia için normal bir sıcaklık. Fan sesi sizi rahatsız edebilir. Otomatik moda alın bence.

Peki tehlikeli olan sıcaklık derecesi ne kadar ?

Karttan karta değişir. Fazla ısındığından şüphe ediyorsanız kartın üreticisi tarafından belirtilmiş azami sıcaklık değeriyle karşılaştırın. Ya da benchmark testlerindeki sıcaklık değerleriyle kendi sıcaklık değerlerinizi karşılaştırın.

80'i geçmedikçe sorun yok. 80'i geçsede çok bir sorun yok ancak 85-90'ı da buluyorsa sıkıntı vardır. 67 derece çok güzel ancak CS:GO için biraz fazla gibi. Hani bir GTA 5 olsa anlarım da CS:GO'da 55-60 arası olabilirdi. Fan devrini her ondalık sıcaklık için %5 artırın. Mesela 50 derece sıcaklıkta fan devri %40 ise 45 yapın.

CS:GO'da 67 dereceye varıyor sıcaklığı MSI Afterburner'den kontrol ediyorum fanları hızlandırdım 50 dereceyi geçmiyor şu an. Arttırmadan önce oyunu kapadıktan yarım saat sonra bile 55 derece civarı oluyordu şu an 27 derece olarak görünüyor. Ses problem değil kulaklık kullanıyorum zaten.

Selamlar bende aynı şekilde MSI Afterburner'den yapıyorum siz fan hızını kaçta kullanıyorsunuz acaba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı