Ekran kartının ısınıyor ve kapanıyor

Wense

Picopat
Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
220
Sabah bir konu açmıştık arkadaşın bilgisayarı ile orada 2 arkadaş ekran kartında sorun olduğunu söylemişti ve öyle de oldu, az önce arkadaşım FurMark ve OCCT testlerini yaptı hem PSU hem CPU hem de GPU PSU ve CPU testleri gayet "markalarına" göre başarılı ve hata tespit edilmedi. Fakat ekran kartı testi için FurMark'ı açıyoruz sadece 10 saniye açık kalıyor 60 derece olduğu an bilgisayarı donuyor ve kapatmak zorunda kalıyor çünkü hareket falan ettiremiyor fareyi.

OCCT ise zorluk 1 olmasına rağmen daha başlata tıkladığımız an aynı sorun oluyor o konuda bazı arkadaşlar PSU veya CPU'da sorun var demişti ama sorun ekran kartıymış arkadaşım ekran kartını ikinci el almıştı garantisi halen devam ediyor garantiye verip 20 gün beklemek mi mantıklı veya adama iade edip parasını almak mı veya aldığı fiyattan satması mı iyi.

FurMark'ta 60 dereceye geldiği gibi otomatik bilgisayar donuyor, böyle bir sorunda var ve Battlefield 1, no man's sky, grounded gibi oyunları da oynayamıyoruz. Düşük sistem gerektiren oyunlarda başarılı sonuç alabiliyorken, yüksek sistem gerektiren oyunlarda böyle bir sorun yaşıyoruz ama sistemimiz.
Yeterli bu olayın yaşanmaması için. Gerekli orijinal testlere de baktık ve driverleri her şeyi güncelledik.

Yapılması gereken nelerdir sizce? Herkes PSU markasını sormuş ama ekran kartında sorun var, FurMark testlerinden tatmin olamadık açıkcası. Açtığımız oyunlarda orijinaldi, gerçek kaynaklardan satın alınarak indirildi. (Xbox Game Pass ve Steam üzerinden.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ekran kartından diye şartlanmışsınız. Bu durumda konu açmaya da gerek yok. İnsanların fikrini soruyorsanız, denilenleri dinleyin biraz.

Herkes PSU markasını ve modelini sormuş çünkü o da bu soruna sebep olur. GPU güç istediğinde PSU sağlayamazsa sistem donar ve kapanır. Ekran kartı için 60 derece hiçbir şey. Ekran kartı modelini verin hatta. Ne kadar güç tükettini anlayalım en azından. Hiçbir veri yok konuda, yorum almak için bilgi vermelisiniz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı