Ekran kartının ısınması ömrünü kısaltır mı?

Merhaba, yeni sistem aldım ve oyun oynarken grafikleri artırmaya korkuyorum. Ekran kartı ısınırsa vs. sorun olur mu? Sistem çabucak eskir mi? Ekran kartı çok hızlı soğuyup çok hızlı ısınıyor. İşlemci hakkında bilgim yok ısısı yazmıyor ama grafikleri fullersem hızlı eskir mi?

Hocam 95 dereceye kadar yolu var olmaması gerek ama ömür kısalması çok uzun vadede olur benim 4 yıllık RX 580 bile RDR2 de 70 dereceyi geçmiyor ve hala iyi idare ediyor. Grafikleri arttırmaktan korkmayın zaten bu tarz sistemler oyun için yapılır bir sorun olmaz. İçini rahat tut.

Ben 99 derecede Far Cry 3 oynuyordum. O bilgisayar şu an 11 yaşına girecek.
Ömrü kısalmış olsa bile 11 yıl bence uzun bir süre.

Masaüstü yeni bir sistem için 95-100 derece imkansız zaten.

11 yıl önce Ryzen 5 5600 mü vardı? Athlon işlemci kullanırdık, siz bilmezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni sistem aldım ve oyun oynarken grafikleri artırmaya korkuyorum. Ekran kartı ısınırsa vs. sorun olur mu? Sistem çabucak eskir mi? Ekran kartı çok hızlı soğuyup çok hızlı ısınıyor. İşlemci hakkında bilgim yok ısısı yazmıyor ama grafikleri fullersem hızlı eskir mi?

Hocam ekran kartının %100 çalışması zaten görevidir bunun için tasarlanmıştır. Ve eğer ki %100 kullanımdayken ekran kartınız 85 dereceyi geçmiyorsa bir sıkıntı olmayacaktır. Ancak uzun kullanımda 85 ve üstü dereceler kart ömrünü kısaltabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı