Ekran kartının ısınması ömrünü kısaltır mı?

Uzun saatlerce yüksek ısıya maruz kalırsa evet zarar görür, ömrü kısalır. Bu yüzden herkesin derdi performanslı bir soğutma.

110 derece genelde sınır oluyor. Miningli kartların bile yıprandığı kesin bir şey değil şu an. Mining kart almama sebebimiz de 90 derecede durmaksınız çalışması aslında fakat ne performansta azalma var ne başka bir şeyde. Pedleri değiştirip devam ediyorsun.

Teknoloji işi şans işi, hiç oyun açmasan bile bir anda yanabilir.

Ekran kartları 80 dereceye dayanabilir. Benim ekran kartım da çok ısınıyor kasam küçük ama asla 81'in yukarısına çıktığını görmedim. Senin kasan havadar bir kasaysa rahat rahat oynayabilirsin. Ömrünü kısaltmaz.

Çoğu kart için geçerli olsa da bazı kartlarda bu derece geçerli değil hocam şahsen 75 derecede GTX 560 Ti yakmışlığım var.

Doğru kurulmuş bir bilgisayara zorlayarak zarar veremezsiniz. Bunu kasten yapmanız gerekir.

Her türlü işleminizi her düzeyde rahatlıkla yapabilirsiniz. Hiçbir sorun olmaz.

Merhaba, yeni sistem aldım ve oyun oynarken grafikleri artırmaya korkuyorum. Ekran kartı ısınırsa vs. sorun olur mu? Sistem çabucak eskir mi? Ekran kartı çok hızlı soğuyup çok hızlı ısınıyor. İşlemci hakkında bilgim yok ısısı yazmıyor ama grafikleri fullersem hızlı eskir mi?

Çok takılacak bir sorun değil kısaltır derler ama yüksek ayarlarda oyna çok fazla ısınma yoksa takma bu konuyu.

Ben HD3650'yi sen doğmadan önce kullanmaya başlamışımdır ama için rahat olsun, senin ekran kartın ne yaparsan yap %99 ihtimalle 12 sene çalışamayacak. :)

Olum harbiden 12 yıllık zamanı için bile ortalama bir ekran kartı.

Merhaba, yeni sistem aldım ve oyun oynarken grafikleri artırmaya korkuyorum. Ekran kartı ısınırsa vs. sorun olur mu? Sistem çabucak eskir mi? Ekran kartı çok hızlı soğuyup çok hızlı ısınıyor. İşlemci hakkında bilgim yok ısısı yazmıyor ama grafikleri fullersem hızlı eskir mi?

Mining gibi çok uzun süreler zorlamak tabii hasara neden olabilir ama günde birkaç saat oyun oynamak zarar vermez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı