Ekran kartının ne olduğunu bulma

oguzhancii

Centipat
Yeni bir kasa aldım toplama olarak, kasanın içinde ekran kartı olarak MSI yazıyor ama bilgisayar açılınca AMD Radeon R7 370 yazıyor, hiçbir türlü bilgisayarın içinde MSI denen bir şey bulamadım. Benim ekran kartım ne şimdi, bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekran kartınız AMD Radeon R7 370. Üretici ise MSI.

1.png

2.png
3.png

Başlata "dxdiag" yazınız ardından açılan yerde "Ekran" yazan yere tıklayınız. Cihaz başlığının altında ekran kartınızın modeli yazıcaktır.

Ne yaptığınızı anlamış değilim açıkçası.
Ekran kartınız da bu: Radeon R7 370 GAMING 2G | Graphics card - The world leader in display performance | MSI Türkiye

MSI o kartı üretiyor. AMD ise, o karttaki Grafik İşlemci (GPU) parçasını üreten firma.

MSI, AMD'den o işlemciyi alıyor, kendi yaptığı karta basıyor, soğutucuyu da koyup satıyor. Emin olmak istersen kasanın içini açıp kartı sökersen görürsün MSI olup olmadığını.

Şimdi ekran kartın işlemcisini AMD üretiyor ve R7 370 olarak isimlendiriyor.

MSI ise Samsung, Micron gibi firmalardan bellek alıyor, AMD'den işlemci alıyor, gerekli devre elemanlarını alıyor, bunları devre kartında birleştirip üzerine soğutucu takıyor ve BUM! Al sana ekran kartı.

Ne yaptığınızı anlamış değilim açıkçası.
Ekran kartınız da bu: Radeon R7 370 GAMING 2G | Graphics card - The world leader in display performance | MSI Türkiye

Sizin attığınız konu ile bu arkadaşın ilgisi nedir anlamadım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı