Ekran kartının oyunlara etkisi nedir?

Vram GPU gücüne göre belirlenir. RX 460, 4GB Vram kullanacak güçte bir ekran kartı değildir. Vram kullanımını arttırmanız için ayarları yükseltmeniz gerekiyor. RX 460'ın belli bir kapasitesi var. Ayarları belli bir seviyeye kadar yükseltebilirsiniz. Eğer ekran kartının kapasitesinin dışına çıkıp ayarları dahada yükseltirseniz oyun 30 FPS'nin altına düşebilir. RX 460 çok yüksek doku paketlerini açabilecek bir ekran kartı olmadığı için RX 460 için 2GB yeterli. 4GB modeline fazladan para vermenin pek mantığı yok.

Neden sadece 460'ı örnek gösteriyorsun? Orda ne yazdığımı okumadın mı? 1050Tİ veya RX460 önerdim. Nedir amacın?

Neden sadece 460'ı örnek gösteriyorsun? Orda ne yazdığımı okumadın mı? 1050Tİ veya RX460 önerdim. Nedir amacın?
Taman zaten ben RX 460 4GB modelini önermeni saçma buldum ve GTX 1050Ti'nin alınabileceğini bende söylemiştim. Bence "Bu devirde 4GB ekran kartı alınması gerekli." çok saçma bir cümleydi zaten. @Pantheon

Sene 2017 ama belirttiğim bazı oyunlar 2009-2013 arası,yani senenin bi önemi yok.Oyun eski sonuçta:) Diğer parçalar orta seviye olsada ekan kartını yüksek tutacaksın onu anladım :)
İşlemcin güçlü, RX 580 bile alabilirsin.

Taman zaten ben RX 460 4GB modelini önermeni saçma buldum. GTX 1050Ti'nin alınması gerektiğini bende söylemiştim. Bence "Bu devirde 4GB ekran kartı alınması gerekli." çok saçma bir cümleydi zaten.

4 GB Alınması gerekli evet. Neresini anlamıyorsun. İlla gidip 460 al demedik adama, laflarımı çarpıtma.
İmzana fanboy avcısı yazıpta fanboyluk yapma.

@Pantheon Ben fanboyluk yaptığımı düşünmüyorum. Ayrıca direk fanboy demek yerine daha düzgün konuşabilirdiniz.
Ben RX 460 alınamaz diye bir şey demedim. Alınırsa 2GB modeli alınmalı dedim.
Bu cümlede bir fanboyluk yok. Bence lafları çarpıtan sizsiniz.
"En az 4GB ekran kartı alınmalı." Bence bu cümle çok saçma çünkü Vram GPU gücüne göre belirlenir.

Son düzenleme:
Hocam o cümle biraz mantıksız gibi sonuçta GT 730 da 4GB. Şöyle denebilir "Bu devirde güçlü ve an az 4GB VRAM'lı bir kart alınmalı."

Ayrıca arkadaşın fanboyluk yaptığını görmedim, nasıl böyle bir teşhis koydunuz anlamadım. Konuyu uzatmanın anlamı yok.

Hocam o cümle biraz mantıksız gibi sonuçta GT 730 da 4GB. Şöyle denebilir "Bu devirde güçlü ve an az 4GB VRAM'lı bir kart alınmalı."

Ayrıca arkadaşın fanboyluk yaptığını görmedim, nasıl böyle bir teşhis koydunuz anlamadım. Konuyu uzatmanın anlamı yok.
Evet, size kesinlikle katılıyorum. Anlatmak istediğim şeyi anlamışsınız.

Siz benim en baştaki yorumu bir okuyun ne yazmışım, arkadaşın buraya kadar uzattığı yazılara bir bakın.
Adam ne konu açmış, gelmiş tartışma çıkararak kirletiyor konuyu.

Ekran kartı dışında parçalarımı güncelledim ama oyunlar üzerinde pek bir etkisi olmadı. PES 17, GTA 4, Crysis 3 gibi çok da ağır olmayan oyunları 6 yıllık Core 2 işlemciyle low-medium oynarken bu sistemle medium-high zor oynuyorum. Sizce bu kadar az fark normal mi? Ekran kartı tek başına mı oynatır :)?
  • I5 4460 3,2 GHz.
  • 8 GB DDR3 RAM
  • Radeon 5570 1GB/128bit
  • Samsung 19"Monitör
Ekran kartın çok eski, eğer sağlam bir psu'n var ise sadece ekran kartı güncelleyerek oyunları oynayabilirsin.

Vram GPU gücüne göre belirlenir. RX 460, 4GB Vram kullanacak güçte bir ekran kartı değildir. Vram kullanımını arttırmanız için ayarları yükseltmeniz gerekiyor. RX 460'ın belli bir kapasitesi var. Ayarları belli bir seviyeye kadar yükseltebilirsiniz. Eğer ekran kartının kapasitesinin dışına çıkıp ayarları dahada yükseltirseniz oyun 30 FPS'nin altına düşebilir. RX 460 çok yüksek doku paketlerini açabilecek bir ekran kartı olmadığı için RX 460 için 2GB yeterli. 4GB modeline fazladan para vermenin pek mantığı yok.
Mantık olarak bakılırsa aynı modelin 4gb'ı 15 tl fazla vererek sahip olunabilir,bencede uygun olan bu gibi.

E5603 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı