Ekran kartının performansını güç kaynağı etkiler mi?

Bak, ben ne kadar yazmışım sen sadece 8 harf ile kesip atıyorsun, cevap vermeden nasıl sorununu söyleyelim.
En azından bu tür sorunları sürekli mi yoksa sadece o belirttiğin oyunlarda mı yaşadığını söyle.

Bak, ben ne kadar yazmışım sen sadece 8 harf ile kesip atıyorsun, cevap vermeden nasıl sorununu söyleyelim.
En azından bu tür sorunları sürekli mi yoksa sadece o belirttiğin oyunlarda mı yaşadığını söyle.

Hocam kişileri karıştırdın. Soruyu soran Muhammed idi. :)

- - - Güncellendi - - -

Temiz bir format Windows 8.1 64 bit ve Güncel bir ekran kartı sürücüsü ile sorunların kalkacaktır.

Birisi gene sallamasyon cevabı yapıştırdı. Neye göre? Yapmadığını nerden biliyorsun? Donanım arızalı ya da stabil değilse adamcağıza 1-2 saatini neden boşu boşuna harcattın şimdi?

Sorularıma tane tane cevap verirsen sevinirim :D

1- Donma olayı sadece FİFA 2013'de mi oluyor ? Oyun orjinal mi yoksa torrent'den mi sömürdün ?
2- İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı yük altındayken kaç dereceye kadar çıkıyor.
3- Tüm sürücüler güncel mi ?

Birde diğer oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS alıyorsun, istersen yaz. Ayarlar ayrıntılı olsun. Bir ayar bile çok büyük FPS farkları yaratabilir.
Yukarıdaki nedenlerden değil ise en kötü ihtimalle başak bir sistemde test edersin kartı. Ama ben kartta bir sorun olduğunu sanmıyorum.

1-Donma değilde takılma oluyor.Bioshock infinite de ise oyun da FPS düşüşü oluyor. Fifa 13 orjinal sömürme değil.
2-Mesela bioshock oynunu denedim.ekran kartı:63 C işlemci 55 C
3-Hepsi Güncel.

Daha önce PSU değişimi sonrasında daha hızlı çalışan sistemler duydum açıkçası. Mantıklı da geldi bazı açılardan.

Bu yorumdan sonra kararımı netleştirip psu satın aldım.
Heaven Benchmark sırasında sistem bir kaç kere kapanmıştı, güç yetmezliğinden şüphelendim, zira Gtx780 vardı sistemimde yeterli bir ekran kartı ve güncel.
Ayrıca Ac Unity oynarken FXAA bile sistemde çok hantallığa sebep oluyordu, TXAA açtığımda ise kapanıyordu. Şimdi yeni psu da her şey ultrada harika bir stabilite sağladım.
Özetle güç kaynağı alacaklara tavsiyem, her zaman sli ya da crossfire ihtimalini de hesaba katarak kaliteli 80 Plus ve yeterli düzeyde bir watt değeri olan psu almaları.
1050 W Seasonic 80 Plus Gold şuanda kullandığım psudur merak edenlere.

ErcanDemirci arkadaşın problemine benzer bir problem bende yaşamıştım. Oyunlarda takılmalar, istenilen grafiklerde açamama gibi sıkıntılarım olmuştu. PSU değiştirdim. 500w yerine 650w aldım ve gerçekten aldığıma değdi. Şöyle düşünün; ekran kartı daha yüksek grafikler için enerji çekmesi gerekiyor ve PSU'un bu isteğe yeterli cevabı veremiyor. İstenilen güç gelmeyince GPU bloklanmış oluyor belirli bir hızın üstüne çıkamıyor. Güzel bir PSU kartını ve sistemini yeterli düzeyde besliyecek ve voltaj sapması elektrik kesintisi gibi durumlarda sistemini koruyacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı