Ekran kartının tek fanı dönmemeye başladı

effectiveeye

Hectopat
Sapphire RX 580 Pulse 8 GB ekran kartım mevcut. Normalde yük altında iki fan %49 oranında çalışıyor ve ekran kartını 74-76 derecede tutuyordu. Artık yük altında sadece tek fan çalıştığını fark ettim ve ekran kartı 86 dereceye kadar çıkıyor.

Tek fan dönmemesi fanda donanımsal bir sorun olduğunu mu gösterir yoksa yazılımsal olarak da bir problem olabilir mi sizce? Ne yapabilirim, ekran kartımın garantisi var.

NOT: Çalışmayan fana güç uygulayarak çalıştırdım. Eğer sık sık bu şekilde müdahale gerektirecek olursa garantiye göndereceğim. Sorun çözülmüştür.

Son düzenleme:
"Kartın soğutucusundaki fan telinin pcb'ye bağlı olup olmadığını kontrol edin.
Ekran kartı driverlerini güncelleyin.
Oyun oynarken dönüp dönmediğini deneyin. Hala dönmüyorsa güncel driverleri silip tekrar yükleyin.
Ana kartınızda fazladan bir slot varsa oraya takıp deneyin." alıntıdır ama bana mantıklı geldi

Dönmemeye başlaması donanımsal gibi. Furmark testi yapın. Test esnasında dönmez ise DDU ile sürücüyü silin. En son WHQL sürücüyü kurun. Yine düzelmez ise fan kablosunda bir hasar olmadığından ve PCB'ye bağlandığından emin olun. Eğer bunlar işe yaramazsa servise göndermeniz en iyisi olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı