Ekran kartının verimli çalışması için nasıl tasarruf yapılır?

Eymenz

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prıme B450M-K 2
Amd Ryzen 5 5600
Galax Rtx 2060 Plus
erhaba, yeni bir sistem toplamıştım. O zamanlar 1050 Ti kullanıyordum, o yüzden 350W bir PSU kullanmıştım. Şimdi 2060 kullanıyorum ve 350W yetmiyor; oyunlarda droplar falan yiyorum ve bu canımı sıkmaya başladı. Bu yüzden kasamda ne tarz bir tasarruf yaparak ekran kartının daha iyi çalışması için ne yapabilirim? Mesela egzoz fan olarak arkada bir 12cm RGB fan var; bunu iptal edip yerine 8cm bir fan taksam mesela. Sizin de önerdiğiniz bir şey varsa yazın.

Not: Bir de kart en kötü oyunda 130W çekerken Metro’da kasmasına rağmen 100W çekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları filan sökmeniz pek işe yaramaz. Güç kaynağının 12V girişi ne kadar veriyorsa onun üstüne zaten çıkamazda... Üstüne fanların harcadığı değer okadar fazla değil. Ekran kartına Undervolt yaparsanız daha stabil değer alırsınız. En iyi sonuç bu olur bence. (RX 580 seviyesine düşecek şekilde Underclock'ta yapılabilir, yeni güç kaynağı alınca tam performans kullanırsınız sonra.)

Fanları filan sökmeniz pek işe yaramaz. Güç kaynağının 12v girişi ne kadar veriyorsa onun üstüne zaten çıkamazda... Üstüne fanların harcadığı değer o kadar fazla değil. Ekran kartına undervolt yaparsanız daha stabil değer alırsınız. En iyi sonuç bu olur bence. (RX 580 seviyesine düşecek şekilde Underclock'ta yapılabilir, yeni güç kaynağı alınca tam performans kullanırsınız sonra.)

Yani anlamıyorum belki Metro Exodus'ta normal FPS alıyorum sizce 60-90 FPS arası almam normelmi orta ayarlarda.

Yani anlamıyorum belki Metro Exodus'ta normal FPS alıyorum sizce 60-90 FPS arası almam normelmi orta ayarlarda.
Bulunduğunuz bölgeye göre değişir ama Youtube Testlerinde çoğunlukla Ultra grafiklerde 60FPS oynayan veya Yüksek grafiklerde 80 civarı oynayan insanlar var. Metro Exodus'un direk Benchmark kısmı var ayarlarda. Ona göre daha doğru hareket edilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı