Ekran Kartının Verimli Çalıştığı Nasıl Anlaşılır?

Neetmop

Kilopat
Yer
Nürnberg, Almanya
Daha fazla  
Yakın zamanda bilgisayarımın ekran kartını yükselttim ve ASUS GTX 1080 taktım. Ekran kartım vermesi gereken performansı vermiyormuş gibi hissediyorum. Oynadığım oyunlarda aldığım FPS değerleri bu düşünceye sebep oluyor. Bu nedenle herhangi bir sorun olup olmadığını bir şekilde test etmek ve emin olmak istiyorum. Oyunlar sırasında ekran kartının kullanımına baktığımda yüzde 99 civarında olduğunu, işlemci kullanımının ise yüzde 60 civarında olduğunu gördüm. Emin olmak amaçlı nasıl bir test yapabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı %99 ve işlemci %60 düzeylerindeyse bir problem yok.
Yine de emin olmak istiyorsanız, YouTube'daki testler ile karşılaştırabilirsiniz.
Birebir aynı sonuçlar çıkmasa da hemen hemen aynı sonuçlar çıkacaktır.

@Asım Demir
En basitinden bir örnek vermek gerekirse: 2k çözünürlükte League of Legends'ta FPS'in 165'in altına düşmemesini bekliyordum fakat ara ara 110'lara düşüyor. Yanlış bir beklenti içinde olma ihtimalim var mı acaba?

@yasugan
RAM 8GB DDR3 1600 MHz. Ram'le alakalı bir sorun var mı acaba diye düşündüm ben de. 7000-7500 MB'larda oluyor genelde kullanım.
Yapmayın hocam o sisteme yazık. Kesinlikle RAM takviyesi yapmanız gerek, hala işlemcinizi belirtmediniz.

i7 4790, H97 Gaming 3. RAM takviyesi yapmak aklımda zaten fakat şu anda sorunun ondan kaynaklı olduğuna dair net bir veri yok elimde.

i7 4790, H97 Gaming 3. RAM takviyesi yapmak aklımda zaten fakat şu anda sorunun ondan kaynaklı olduğuna dair net bir veri yok elimde.
Deneyim hocam. Çözünürlük arttıkça oyunlarda RAM kullanımı artar. Ben BF1 1080p çözünürlükte 9 GB RAM kullanımı görüyorum. 4K çözünürlüğü siz düşünün.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı