@Tolga Samet 3D Mark'da GTX 950 ekran kartımı çok yüksek değerlere çıkarmıştım hiç voltaj vermeden. Programın bana yardımı şu yönde, yükselttiğim hız da stabil çalışmıyorsa başlamıyor, oyun içinde o değerde test yaptığımda ekran da kırmızı pikseller karşıma çıkıyordu. Bu nokta da benim için en doğru programın 3DMark olduğunu düşünüyorum.
@Alex de Souza Kırmızı, mavi veya yeşil pixeller stabilitenin rezalet olduğunun işareti bildiğin üzere. Aynı şekilde ben de karşılaştım 1600 MHz ile test ederken. Benzer hatayı Unigine Heaven veya Superposition'da da görebilirsin. Anlatmaya çalıştığım bu programın yerini herhangi bir programın tutamayacağı. Aslında 3DMark'ta veya farklı bir bench programıyla test edip herhangi bir sorun olduğunda çok az voltaj arttırmak aynı kapıya çıkıyor. Bu sadece daha kısa sürüyor. O belki günler sürebilir.
MSI Afterburner dan ayar yapmadan direkt 20 dakikalık test yaptım Asus ROG Strix 1660Ti bana mısın demedi.
En fazla 55° oldu sonra fan hızı düştü zaten dedim tamam 1 saatte yapsam sonuç değişmeyecek.
Bu arada durduk yere testi yapmanızı tavsiye etmem. Mavi ekran yediğim için yapmıştım. @Tolga Samet şu shader complexity kısmını nasıl ayarlamalıyım?
@Emirizmir Frekansta herhangi bir düşüş oldu mu test esnasında? 3 ideal ayardır, testlerde onu kullanıyorum çoğunlukla. Zaten 1660 Ti'ın TDP'si 120W, ne kadar fazla ısınabilir ki ? 55 derece gayet iyi.
@Emirizmir Frekansta herhangi bir düşüş oldu mu test esnasında? 3 ideal ayardır, testlerde onu kullanıyorum çoğunlukla. Zaten 1660 Ti'ın TDP'si 120W, ne kadar fazla ısınabilir ki ? 55 derece gayet iyi.
Hayır. Bellek frekansı hep 1920MHz idi eğer yanlış bakmadıysam. Yani bellek testinde 1920MHz idi. Yanlız 1920MHz olması garip, 1660 Ti'ın boost hızı 1860MHz'miş. Ama GPU kısmında eminim ki 1920MHz yazıyordu.
Bu testi özellikle undervolt stabilitesini ölçmek için kullanmanızı öneririm. Aylardır sıkıntısız kullandığınız ve bu değerin kartınız için yeterli olduğunu düşündüğünüz voltaj ilk saniyede patlayabilir, benden söylemesi .
Ne olduğunu şimdi anladım. 3D testini yaparken 1800-1700MHz arasi dolanıyor. Ama memtest yaparken 1920MHz sabit. O.C yapmadığım halde boost hızını aşıyor ve ısındığı da yok. Ben mi yanlış bakıyorum? ASUS sitesinde 1660 Ti Gaming Edition için 1830MHz demiş. O.C Edition için ise 1890MHz demiş ama ben 1920 MHz görüyorum.
503K hata mı? Yani 1 hata bile kusur sayılıyor ekran kartının iyi durumda olduğunu sanmıyorum. Oranın 0 hata olması gerekiyor.
Ne gibi problemler yaşıyorsun?
Yeni konu açıp belirt. @Tolga Samet bu arada ben 79 FPS alıyorum, bu normal mi 1660 Ti ile?
Bazen oyunların ilk başlangıç esnasında bazen ilerleyen kısımlarında birden ekran donuyor ve oyundan atıyor. Daha sonrasında AMD Radeon programını açtığımda flu şeffaf görünüm geliyor ve program açılmıyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Tom Clancy Ghost Recon Breakpoint oyununda yüksek ayarlarda oyun açılır açılmaz introda atıyor.
CoD Ghost'da yüksek ayarlarda ekran kartı 75 derece olmadan oyundan attı.
BF5 oyununda derecelere bakmadım fakat aynı donarak atma mevcut.
Tom Clancy'de oyuna başlarken Radeon'dan güç tüketimini 0'dan -50 çektiğimde herhangi bir problem olmadan gayet stabil şekilde oyunu oynayabiliyorum. Bunu yapmadan önce çeşitli videolarda fan hızı değerlerini yükselttim vs. ancak bu sefer çok şiddetli bir şekilde çalıştı ve beni rahatsız etti. Kendi ayarlarına geri çektim. forumda konu açtım bir arkadaşımız testi yapmamı istedi. sonuç bu