Ekran Kartlarında Tam Devir Fan Çalıştırma

• Konuyu başlatan CanFakedead
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 5.042
C

CanFakedead

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ben CanFakedead. ASUS R9 270x TOP Edition ekran kartım var. ASUS'un GPU Tweak programında Battlefield 4'e girince bilerek kartı tam devirde yani %100 fan kullanımında çalıştırıyorum. Oldukça gürültülü oluyor fakat sıcaklık 50 dereceden yukarı çıkmıyor. Yani bu şekilde 1 2 saat kullandım ama aklıma bi soru takıldı. Böyle oyunlarda Pc'yi yoran oyunlarda tam devirde fan çalıştırmak ekran kartına zarar verir mi ? Ömrünü kısaltır mı ?

Bana göre bu kartlar bu koşullara dayanıklı üretiliyo ASUS test ediyordur da yine aklıma takıldı size sorasım geldi.

Fan ömrü kısalır, ekran kartı ömrü değil. Duruma göre fan hızını kısmayı deneyebilirsin. HD7850 ekran kartımı internette iken %25'e, oyunda iken %50'ye alıyorum ve BF4 oyununda 55 dereceyi aşmıyor.

Aynen kıyamıyorum zaten tam devirde açmaya. 70 devirde açıyorum 50 yi geçmiyo. Onun dışında masaüstünde iken 20 de çalıştırıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı