R5 7600 RX 590 sistemde oyun oynarken Windows çöküyor

Reesjhia

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi akşamlar. 2 hafta önce FC 26 yükledim ve oynamaya başladım. Oyunda hiçbir sıkıntı yokken birden donuyor. 5 saniye sonra görselini koyduğum şekle geliyor. Bilgisayar sadece mouse imleci hareket ediyor siyah bir arka plan üzerinde PC acaba FC26'yı mı kaldırmıyor? Diye düşünürken bir el LoL girdiğimde bu sorunu yaşadığımı gördüm. LoL'de bu şekilde olmasa da efektler bozuluyor maç sonu bazı simgeler yerine yazıyla kodlar yazıyor. Oyun içinde efektlerin şekli ve rengi bozulup beyaz kareler haline geliyor.

Ekran kartı driverı ve BIOS son sürüm.

AMD Ryzen 5 7600 işlemci.
MSI Pro B650M-B DDR5 anakart
2xcorsair Vengeance 16 GB 5200 MHz RAM.
AMD RX590 ekran kartı

Dosya Ekleri

• 20251208_230544.jpg
    20251208_230544.jpg
    122 KB · Görüntüleme: 15
  • 20251208_230544.jpg
    20251208_230544.jpg
    122 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba herkese iyi akşamlar. 2 hafta önce FC 26 yükledim ve oynamaya başladım. Oyunda hiçbir sıkıntı yokken birden donuyor. 5 saniye sonra görselini koyduğum şekle geliyor. Bilgisayar sadece mouse imleci hareket ediyor siyah bir arka plan üzerinde PC acaba FC26'yı mı kaldırmıyor? Diye düşünürken bir el LoL girdiğimde bu sorunu yaşadığımı gördüm. LoL'de bu şekilde olmasa da efektler bozuluyor maç sonu bazı simgeler yerine yazıyla kodlar yazıyor. Oyun içinde efektlerin şekli ve rengi bozulup beyaz kareler haline geliyor.

Ekran kartı driverı ve BIOS son sürüm.

AMD Ryzen 5 7600 işlemci.
MSI Pro B650M-B DDR5 anakart
2xcorsair Vengeance 16 GB 5200 MHz RAM.
AMD RX590 ekran kartı

FC 26 RAM ve VRAM bağımlısı bir oyun. Sizin sistemde ikisi de yeterli gibi gözüküyor. Bu dümdüz WattMan. Bilgisayara reset attığınızda AMD ayarları sıfırlandı gibi bir bildirim geliyor mu?

FC 26 RAM ve VRAM bağımlısı bir oyun. Sizin sistemde ikisi de yeterli gibi gözüküyor. Bu dümdüz WattMan. Bilgisayara reset attığınızda AMD ayarları sıfırlandı gibi bir bildirim geliyor mu?
Öyle bir bildirim gelmiyor fakat FC26'daki ayarların hepsi sıfırlanıyor çözünürlük dahil. AMD Radeon uygulamasında oyunlar kısmından da FC26 çıkmış oluyor sonradan yine manuel olarak ekliyorum orda da ayarlar sıfırlanmış oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı