Ekran Kartlarındaki RAM Kapasitesi Nedir ?

VictorJack

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2014
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, 3 GB RAM'im var. Normalde bu ekran kartını alacağım ama şu RAM kapasitesi ne demek anlatabilir misiniz ? Şu an kullandığım ekran kartı :

Asus ATI Radeon 5450

22.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HD 5450 ile oyun açabiliyor muydunuz ? İnternette GTA 4 , COD Ghost filan oynamışlar. Pek inandırıcı gelmedi bana. Açabiliyor mu ?
 
Ekran kartının PCB'sinde gömülü olan VRAM miktarıdır, direkt olarak anakartın üstüne monte edilen RAM'lerden farklıdır. Farkı, bu RAM'lerin GDDR5 olup grafik işleme için optimize edilmiş olmalıdır. Normal DDR RAM'lerden daha yukarıda işleme güçleri vardır. Oyunlarda performansa olan etkileri çok fazla değildir, etkileri daha çok render vb. işlemler yapılırken fark edilir. Yüksek çözünürlüklü monitörlerde oyun oynarken, oyunlarda da bir önem kazanır. Ekran kartı alırken VRAM miktarı yerine GPU modeline bakmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki videoyu izleyerek ekran kartı satın alma hakkındaki püf noktaları öğrenebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Berke, GPU modelini nasıl öğrenirim ? İyi bir ekran kartı değil mi sence ? 250 TL bütçem var ? :(

Onur Kaya, Cod ghost veya GTA 4 denemedim. Mafia 2, Cod Modern Warfare 3 gibi oyunlara girdim. Sıkıntısız hiç kasmadan çok online oyuna da girdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimde görülen ekran kartının GPU'su R7 250'dir, performansı düşük denilebilecek düzeyde olmasına karşın o bütçede alabileceğiniz en iyi kartlardan biridir. HD5450 ile arasında yüksek bir fark olmamasından dolayı ekran kartını almayıp bütçenizi biraz daha genişleterek yükseltmeye değecek bir kart almanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Yorumları okuyamadım lakin bende HD5450 kullanıyorum. Şuana kadar Assassin Creed Brotherhod0 ve Mafia2'yi akıcı şekilde iyi grafiklerle oynadım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı