Ekran kartlarının fiyatları ve stok durumu ne olur?

KRYPTON1X

Kilopat
Katılım
30 Ocak 2016
Mesajlar
1.326
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi geceler arkadaşlar ekran kartlarının fiyatları ne zaman düşer bir de stoka ne zaman girer şu an Hepsiburada 35 bin RTX 3080 yazın düşer mi yoksa bu yıl böyle devam eder mi?
 
2022 yazına doğru düşüş öngörüyorlar. Ethereum hala 1700 dolarlarda kazım bu Haziran'dan sonra (2.0 versiyonuna geçtikten sonra) yavaşlayacaktır. 800 doların altına düşmediği taktirde minimum 1-1, 5 yılda üretim stokları madencileri doyurmaya yetişecektir diye düşünüyorum. + piyasada 4 GB altı kartları da toplamaya başladılar ravencoin kazım işlemleri için. Yani bulut sistemler dışında (GeForce NOW vs.) Oyunculuk pek mümkün görünmüyor. Turkcell de bunu bilerek 75TL gibi bir fiyat dayatıyor. Belki bir umut GeForce NOW'a karşı AMD atılım yapabilir. Bekliyoruz.

Yani kısacası 2022 yazına kartların fiyatları düşmeyecek anladığım kadarıyla hocam peki 35 bin verilip alınır mı 3080 6900 XT 18 bin TL.
 
Yani kısacası 2022 yazına kartların fiyatları düşmeyecek anladığım kadarıyla hocam peki 35 bin verilip alınır mı 3080 6900 XT 18 bin TL.
Alınmaz tabiki. Artık ekran kartları madencilerden başkasına ulaşamayacak. 2022 yazı iyimser tahmin çünkü işin içine 4 gb lık kartlarla yapılan ravencoin madenciliği de girdi. Oyuncuysanız eğer geforce now türü bir platformdan devam edeceksiniz mecburen. Ancak fiyatları anlamsız derecede yüksek. Yine de 8000tl ye rx 570 almaktan iyidir diyorsanız tercih sizin.
 
Alınmaz tabii ki. Artık ekran kartları madencilerden başkasına ulaşamayacak. 2022 yazı iyimser tahmin çünkü işin içine 4 GB'lık kartlarla yapılan ravencoin madenciliği de girdi. Oyuncuysanız eğer GeForce NOW türü bir platformdan devam edeceksiniz mecburen. Ancak fiyatları anlamsız derecede yüksek. Yine de 8000TL'ye RX 570 almaktan iyidir diyorsanız tercih sizin.

Vallahi hocam ben alabilirim 1 yıl daha stok gelecek fiyatı düşer hayaliyle beklemek bana mantıksız geliyor biraz zaten bu gidişle hayalden ibaret olacak.
 
Vallahi hocam ben alabilirim 1 yıl daha stok gelecek fiyatı düşer hayaliyle beklemek bana mantıksız geliyor biraz zaten bu gidişle hayalden ibaret olacak.
Hayal oluyor altcoinler sayesinde iyice umudum kesildi. Nvidia ve amd nin cmd türü madencilere özel kart yapması durduramayacaktır kazım ekibini ve 2. elde oyunculara "temiz kart" şeklinde satamayacakları için almıyorlar. Oldu ki stoklar 5 katına çıktı üretim hızlandı yine fayda etmeyecek çünkü madenciler kişi başı 5 den yukarıya doğru 10000 lerce kart kullanabiliyorlar. Bunları doyurabilecek üretim kapasitesi gezegenimizde yok şu anda. Tek umudum amd bulut oyun sistemi. Kamuoyu oluşturalım nvidianın (Türkcell in daha doğrusu) pahalı fiyatlarına ders niteliğinde yeni bir sistem getirsinler.
 
Hayal oluyor altcoinler sayesinde iyice umudum kesildi. NVIDIA ve AMD'nin CMD türü madencilere özel kart yapması durduramayacaktır kazım ekibini ve 2. elde oyunculara "temiz kart" şeklinde satamayacakları için almıyorlar. Oldu ki stoklar 5 katına çıktı üretim hızlandı yine fayda etmeyecek çünkü madenciler kişi başı 5'den yukarıya doğru 10000 lerce kart kullanabiliyorlar. Bunları doyurabilecek üretim kapasitesi gezegenimizde yok şu anda. Tek umudum AMD bulut oyun sistemi. Kamuoyu oluşturalım NVIDIA'nın (Turkcell'in daha doğrusu) pahalı fiyatlarına ders niteliğinde yeni bir sistem getirsinler.

Vallahi hocam ben ağustos ayında sistemi toplarken büyük ihtimal 6900 XT alabilirim ama 3080 aşırı 35 bin TL demiştim o kadar veremem 18 bin verebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı