Ekran titriyor ve dalgalanıyor

Uqurkaya

Centipat
PC sağlamdı sabah oyuna gireyim dedim ekran titremeye başladı ve giderek titremenin hızı artıyor. Akşam üstü bir ara geçti PC'ye reset atınca tekrar başladı.
Ekranı denedim ekrandan değil kablo olabilir dönüştürücü olabilir, ekran kartı olabilir ama onun dışında olabilceği bir sebep var mı? Normal masaüstünde falan titreme ara sıra oluyor oyunda sürekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC sağlamdı sabah oyuna gireyim dedim ekran titremeye başladı ve giderek titremenin hızı artıyor. Akşam üstü bir ara geçti PC'ye reset atınca tekrar başladı.
Ekranı denedim ekrandan değil kablo olabilir dönüştürücü olabilir, ekran kartı olabilir ama onun dışında olabilceği bir sebep var mı? Normal masaüstünde falan titreme ara sıra oluyor oyunda sürekli.
Ufak bir ihtimal ama kablodan olabilir.
Yakın zamanda çözünürlük ya da Hertz değeri değiştiyse (monitöre overclock yapmak gibi yüksek değerler) olabilir.
Ekran kartı driverlarını güncellediyseniz ve FreeSync ya da G-Sync açıksa driver hatasına bağlı bozulmalar olabilir.
Ya da son olarak güç kaynağı veya priz kaynaklı elektriksel bir problem olabilir.

Monitöre hafıf parmaklarınızla vurunca azalma veya artma oluyor mu?
şu anda gene geçti ama reset atsam gene gelicek muhtemelen o zaman deniycem
Yakın zamanda çözünürlük ya da Hertz değeri değiştiyse (monitöre overclock yapmak gibi yüksek değerler) olabilir.
Ekran kartı driverlarını güncellediyseniz ve FreeSync ya da G-Sync açıksa driver hatasına bağlı bozulmalar olabilir.
Ya da son olarak güç kaynağı veya priz kaynaklı elektriksel bir problem olabilir.
Hertz hala aynı hiç bişey değişmedi kapatıp açtım böyle ama ekran kartı dışında herşeyden şüphelenmek istiyorum ekran kartı çok pahalı :(

Tamam hocam panelde sorun olabilir. En kısa sürede denemenizi tavsiye ederim.
Garantisi mevcut mu?
garanti yok ve şimdi bişey fark ettim ekranın güç kablo soketinden hafif oynatınca ekran kararıp geri geliyo muhtemelen güç soketinden kablo boyuna göre büyük kalıyo başka bi ihtimal bulmuş oldum XP
güç kaynağı değildir çünkü afterburner ile anlık güç kullanımına falan baktım yeterli güç geliyo

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı