Ekranda Artifact Oluştu

umut kara

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Videoda gördüğünüz gibi yaklaşık 1-1.5 senedir arada sırada ekranda gördüğünüz o şekil ve çizgiler oluşuyor. Buna normalde artifact dendiğini biliyorum. Problem ekran kartıyla ilgili fakat ekran kartını değiştirdiğim halde aynı şekil ve çizgilerin oluştuğunu fark ettim. Aktif olarak bilgisayarı kullanıyorum ve oyun oynuyorum.

Hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Sıkıntı yaşamadığım için de hiç umursamadım. Yaklaşık 1.5 senedir benimle var bu problem. Sadece masaüstünde gezinirken arada sırada çıkıyor. Oyunda hiç yapmadı. Ekran kartı değilse ne yapabilir acaba?

Videosu

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının slotunu değiştirip deneyebilirsiniz. Ekran kartı-monitör arasındaki kabloyu değiştirip deneyebilirsiniz. Daha önce birden fazla monitör kullananlarda da benzer bir problem olduğunu duymuştum. Böyle bir durum varsa tek monitöre geçip deneyebilirsiniz.

Ekran kartı monitör arasında DP kablosu var kutudan çıkan. Monitörüm ViewSonic XG2402 modeli. Anakart slotunu deneyeceğim belki ondan olabilir. Tek monitör kullanıyorum. Yanıtınız için teşekkür ederim. @Elise

Ekran kartını da değiştirdiğiniz halde devam ediyorsa bu sorun monitörünüzle alakalı olabilir. Başka bir monitörde deneyin veya evde TV'de HDMI'dan bağlayıp deneyebilirsiniz. Eğer orda sorun çıkmazsa büyük ihtimal monitörünüzdedir. Monitörünüzü garantisi bitmeden garantiye gönderin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı