Ekranda çizgiler beliriyor ve renkler değiştikten daha sonra düzeliyor

doutzeeN

Femtopat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC özelliklerim;
ASUS TUF B450-PLUS GAMING.
Ryzen 5 2600X.
8 GB DDR 4 RAM.
RX 570 8 GB GDDR5.
İşletim sistemim Windows 10.

Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,

Bilgisayarımda yaklaşık 1 aydır çözemediğim bir hata ile karşı karşıyayım ve bazı zamanlar çok sinir bozucu olabiliyor. Günlük kullanımımda ara sıra çok olmasa bile ekranda çizgiler çıkıyor, Display Port'umu çıkartıp taktığımda düzelebiliyor veyahut bilgisayarı resetleyince düzeldiği oluyor. Çizgilerden hariç kendi kendine alakasız renklerde çıktığı olabiliyor. Sorunun sebebi sizce ne olabilir acaba? Ekran kartımı yeni aldım display kablomdan ötürü mü sorun acaba yoksa monitörden mi yoksa ekran kartından mı gerçekten çözemedim yardımcı olabilirseniz ve fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorun bende de oluyordu ama sorun kendi kendine çözüldü. Büyük ihtimalle Display Portlarda bir sorun var. Çünkü ben değiştirdim Display Port'u. Yerine HDMI aldım.
 
Bu çizgiler çıktığında ekran kartının ısılarını kontrol edin.
Farklı bir kablo ile deneyin.

Ekran kartınız arızalı gibi duruyor.
Bu çizgiler genellikle sistemim soğukken çıkıyor, şuanda sıkıntısız kullanıyorum mesela farklı bir kablo ile deneyip dönüş yapacağım yine de teşekkür ederim.
Hocam aynı sorun bende de oluyordu ama sorun kendi kendine çözüldü. Büyük ihtimalle Display Portlarda bir sorun var. Çünkü ben değiştirdim Display Port'u. Yerine HDMI aldım.
Merhaba, ekran kartımda 3 adet DP Port girişi mevcut farklı farklı denedim ancak sorunum nedense genellikle bilgisayarım soğukken ortaya çıkıyor.
Ekran kartı driverların güncel mi?
Evet ekran kartı driverlarım güncel.
Konuya ek olarak işe yarar mı bilmiyorum ancak OCCT programı ile ekran kartımı 5 dakikalık test ettim sorun gözükmüyor gibi. Ancak OCCT de RAM testi yapmayı denediğimde program donuyor testi yapmıyor nedense.
Sorunun daha açıklayıcı olması açısından bilgisayarı dinlendirdim ve şimdi yeniden açtım sonuç ;


Bilgisayarı açtıktan 10 dk. sonra falan düzeltiyor kendisini.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı