Ekranda Dalgalanma Sorunu

asil276

Megapat
Katılım
8 Aralık 2014
Mesajlar
28
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben daha önce monitörü ayrı prize taktım denedim çözüm olmadı. 1 tüplü 1 hdmi monitör farklı hdmi kabloları ile 2 farklı led tv 'yi taktım aynı videodaki dalgalanma var sadece oyunlarda var ve sorun en çok BF3'te.

Sorun mönitörümdedir dedim farklı mönitörler tv'lerle denedim çözüm yok sorun tam olarak nerede bunu anlayamadım eğer ekran kartında bi arıza var ise garantiye vericem ya da bi ayar falan mı yapmak gerekiyor bilmiyorum bu tarz bi sorunla ilk defa karşılaştım tavsiye bekliyorum ona göre hareket edicem.
 
Aynı sorun bendede vardı ben kabloyu değiştirerek çözdüm. Bende sadece oyunlara değil her zaman oluyodu. Sizde farklı kablo ile denemişsiniz galiba. Sorun hala devam ediyorsa ekran kartınızda arıza olabilir.
 
(mesajım yeni konuya taşınmış bi önceki mesajımda sistem özelliklerimi yazmıştım yeni konuya taşınmsı iyi oldu aslında ilgi için sağolun)
geçtiğimiz ağustos ayında yeni sistem topladım sistemi toplarken bu forum ve diğer benzeri forum sitelerindeki tavsiyeleri dikkate alarak maddi imkanım elverdiği seviyede seçim yaptım fikir edindiğim arkadaşlara teşekkür ederim.
Samsung S22B150 Led mönitör kullanıyorum üzerinde sadece VGA portu var ekrankartına DVI/VGA dönüştürücü ile bağladım eski sisteminde aynı mönitörü yine dönüştürücü ile kullanıyordum ancak dalgalanma sorunu yoktu.
Özellikle bf3 de uzak mesafelerdeki yapıların kaplama kenarlarında titreme oluşuyor sinir bocuzu dürbünle etrafa bakıp düşman ararken falan dikkat dağıtıyor bf4 aldım bundada bu sorun var(bf3 teki kadar rahatsız edici değil) kart sürücüleri windows vs herşey güncel durumda sorunu aşmak mümkün mü
Diğer oyunlarda pek sorun yok bazı oyunlarda ufak tefek dalgalanmalar oluyor 1080p + ayarlar full açık şekilde akıcı olarak oynuyorum,örneğin bf4 te tüm ayarlar ultra iken 1080p çözünürkte ortalama 60fps alıyorum,bi kaç aydır araştırıyorum genelde vga çıkışının sorun yaptığı belirtilmiş ben denemek için Samsung UE32H4003WXTK model tv yi Tp link marka 25 tl ye aldığım Hdmi kablo ile pc ye bağladım aynı dalganma sorunu tekrar oluştu
sistem özelliklerim
AMD FX X8 8320 / ASUS M5A97 R2.0 / ASUS R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit / 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram / Thermaltake SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ / WESTERN DİGİTAL CAVİAR Black 1 TB HDD / DARK RACER CASE
Oyun içi video kaydı yaptım sorun tam olarak bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bende de benzer bir sorun var yeni sistem topladım oynadığım bir online oyunda ekran ufak ufak donmalarla hareket ediyor kaymalar oluyor bende çözüm bulamadım ne yapmak lazım?
 
Ne yapmak gerek ben de bilmiyorum son çare teknik servise bırakmayı düşünüyorum eğer değişim yapılırsa ve ekran kartında aynı sorun olursa para iadesi talep ederim,eski sistemi sattım başka ekran kartım yok bilgisayarsız kalıcam bi süre:cry:
 
Dalgalanma sorunu dediğiniz bu durum oyunda nesnelerin, dokuların tabiri caizse halay çekmesi ise ve bunu Fraps vb. programla video kaydı aldığınızda da görüyorsanız bu monitörden değil, oyundan kaynaklı demektir. Ayrıca o videodaki sorun da oyunun genel bir sorunu. Bende de var, çok yakın bir arkadaşımda da var. Herkeste var. Ayrıca BF4'te de var.

Benim sistemim: i3 2100, R9 270X, 4 GB RAM, Asus VX238H 1 ms tepki süreli oyuncu monitörü.
Arkadaşın sistemi: i7 3770k, GTX 660 Ti, 8 GB RAM ve Samsung S23B350H olması gerek.

Yani demek istediğim sorun ne işlemci markası, performansı ne ekran kartı markası, performansı ne de monitör kaynaklı.
 
Dalgalanma Ekran kartı ile monitörün Hertz arası farklarından kaynaklanıyor olabilir. Onun dışında oyunda bir sıkıntı yoksa ramdan kaynaklanıyorda olabilir bendede vardı benzer bir sıkıntı ram değiştirdikten sonra düzeldi.
 
sorunun mönitörden kaynaklanma ihtimalini eledim çünkü farklı mönitörler ve farklı hdmi kabloları ile denememe rağmen sorun devam ediyor ayrıca söylendiği gibi video kayıt programlarıda oluşmaması lazım ,sistemi 2014 ağustos ayında topladım BF3 ü kurup açtığım anda sorunu fark ettim fazla önemsemedim sadece bu oyunda fark etmiştim güncelleme vs ile düzeleceğini düşündüm ancak dota 2 ve bazı oyunlarda dikkat edilince sorun olduğunu anladım (hiç bir oyunda bf3 teki kadar belirgin değil)araştırınca sadece bende değil başklarındada bu sorunun olduğunu gördüm ekran kartına alternatif driverler ve biosunu güncelleyerek sorunu çözenler olmuş ben henüz bu yöntemleri denemedim ve kesin olarak çözüm olurmu bilmiyorum
linkte başka birisinin açtığı konu var
http://forum.donanimhaber.com/m_86234052/tm.htm
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı