Ekranım bozuluyor ve donup kalıyor

relampagos

Decapat
Daha fazla  
RAM
4GB 1333mHz (2x2)
SSD veya HDD modeli
Netac 120GB SSD
Ekran kartı
GT 310M 1GB
İşlemci
i5 430M
Merhaba. ASUS K52j emektar laptopumla 1 haftadır uğraşıyorum, W7 Home, W7 Pro, Windows 10 Home olmak üzere 3 farklı işletim sistemiyle formatlayıp denedim ve her birinde tek tek sürücülerini (bulabildiğim kadar) kurdum, Windows Update'lerini eksiksiz yaptım ama buna çare bulamıyorum hepsinde aynı şey oluyor. Şu an W7 Pro kullanıyorum, Windows 10 da bayağı kasıyordu.
Sanırım donanımsal bir sorun ama yine de sormak istedim.

Süresi değişiyor, bazen saatler sonra bazen açılır açılmaz böyle çöküyor ve hard reset atıyorum. Resetten sonra açılır gibi olup kapanıyor sonra tekrar açılıyor vs.
özellikle bir dosya indireceğim/göndereceğim zaman veya internette dolaşırken oluyor.

Edit: Diğer laptopumda yıllarca sorunsuz kullandığım WD blue HDD'yi takıp denediğimde yine aynı sorun oluyordu. Prize takılı kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• dd.png
    dd.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
İki sebebi var RAM veya ekran kartı.
Ekran kartının sürücüsü DDU ile silin öyle kullanın yapıp yapmadığını bakın.
DDU ile silmek nasıl oluyor hocam? Ayrıca ekran kartı sürücülerini indirsemde sistem gereksinimlerini karşılamıyor diye uyarı veriyor, açsa dediğinizi yapabilirim

Merhaba. ASUS K52j emektar laptopumla 1 haftadır uğraşıyorum, W7 Home, W7 Pro, Windows 10 Home olmak üzere 3 farklı işletim sistemiyle formatlayıp denedim ve her birinde tek tek sürücülerini (bulabildiğim kadar) kurdum, Windows Update'lerini eksiksiz yaptım ama buna çare bulamıyorum hepsinde aynı şey oluyor. Şu an W7 Pro kullanıyorum, Windows 10 da bayağı kasıyordu.
Sanırım donanımsal bir sorun ama yine de sormak istedim.

Süresi değişiyor, bazen saatler sonra bazen açılır açılmaz böyle çöküyor ve hard reset atıyorum. Resetten sonra açılır gibi olup kapanıyor sonra tekrar açılıyor vs.
özellikle bir dosya indireceğim/göndereceğim zaman veya internette dolaşırken oluyor.

Edit: Diğer laptopumda yıllarca sorunsuz kullandığım WD blue HDD'yi takıp denediğimde yine aynı sorun oluyordu. Prize takılı kullanıyorum.

Geçici bir çözüm ama Windows+Shift+alt+CTRL+b yaparsanız ekran sıfırlanır.

DDU programını indirin, ekran kartı sürücülerini seçip silin.
Deneyip geri dönüş yapacağım hocam
Geçici bir çözüm ama Windows+Shift+alt+CTRL+b yaparsanız ekran sıfırlanır.
Maalesef olmuyor hocam, her bozulduğunda yaptım ama yok.

@157228 Merhaba hocam biraz geç oldu ama galiba düzeldi. Tüm visual c++ programlarını x64-x86 olarak tekrar güncelledim ve son 3 gündür donma, kapanma vs. olmadı. Eğer tekrar ederse dediğinizi uygulayacağım, teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı