Ekranın altında çizgi var

• Konuyu başlatan eak1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 788

eak1

Decapat
Monitör
MSI G241
Merhaba arkadaşlar, ekranımın, görev çubuğunun altında ekranı boydan boya kaplayan yatay bir çizgi var. Bu çizgi bazen seyrekleşebiliyor bazen ise daha da belirgin bir hale gelebiliyor. Çizgi, bilgisayar açılırken veya yeniden başlatılırken gördüğümüz "Windows" dışı ekranda herhangi bir şekilde gözükmüyor. Sadece Windows içerisinde gözüküyor. BIOS'da da gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebileceğim ile ilgili bilgisi olan birisi yardım ederse çok memnun olurum. İyi günler dilerim.

Not: Kendi kendime kurcalarken yenileme hızını 144'ten 120'ye veya diğer Hz'lere değiştirdiğimde sorunun çözüldüğünü gördüm. Belki fikir yürütmeniz açısından yardımcı olur. Monitör iki senelik ve sorun son bir veya iki haftadır görülmeye başladı. Tekrar ediyorum, bazen seyrekleşip belirginleşebiliyor ya da tamamen kaybolabiliyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-05-06 at 10.04.43(1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-05-06 at 10.04.43(1).jpeg
    143,9 KB · Görüntüleme: 112
  • WhatsApp Image 2024-05-06 at 10.04.43.jpeg
    WhatsApp Image 2024-05-06 at 10.04.43.jpeg
    196,6 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik sorun. Hatta kronik diyelim. Panel sorunu. Servise gitmeli.
Peki servise götürüp tamir ettirmediğim müddetçe bu sorun daha da büyür mü veya daha farklı sorunlara yol açar mı? Eğer bu şekilde kalmaya devam edecekse mutlu olurum çünkü yakın zamanda servise götürebileceğimi düşünmüyorum.

Peki servise götürüp tamir ettirmediğim müddetçe bu sorun daha da büyür mü veya daha farklı sorunlara yol açar mı? Eğer bu şekilde kalmaya devam edecekse mutlu olurum çünkü yakın zamanda servise götürebileceğimi düşünmüyorum.

Bunun cevabını kimse veremez. Sorun var büyür veya küçülür demek yanlış olur.

Hocam merhaba, bu süreç nedir ve nasıl işliyor bilgi verme şansınız var mıdır? Monitörü satın almamın üzerinden neredeyse 2.5 sene geçtiği için benim için değişim olmaz diye düşünüyorum.
Ürünü MSI'ın sitesine seri numarasıyla ve faturasıyla beraber kaydediyorsunuz. Bu adım zorunlu değil ama kaç ay garantiniz kalmış onu öğrenmek için gerekli. Sonra Servispoint ile iletişime geçip kargo kodu istiyorsunuz ve ürünü onlara kargoluyorsunuz. Ben kendim götürmeyi tercih ettim çünkü kargo şirketi yurtiçi kargoydu güvenemedim. Ayrıca kargoda başına gelen hasarlarda sorumluluk sizde oluyor. Ürünü teslim ettikten son 10 iş günü içinde raporu mail ile iletiyorlar. Sonra ise aldığınız mağaza ile iletişime geçip para iadesi vs istiyorsunuz. Amazon sağolsun beni 1 ay boyunca uğraştırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı