Rhastalavista
Hectopat
Öncelikle hayırlı akşamlar. Yeni almış olduğum sistemi bugün topladım. MSI B450 Tomahawk Max anakart, Ryzen 5 3600X işlemci ve RTX 2070 Super ekran kartımı monte ettim geri kalanı bende vardı. 8 GB 3000 MHz Corsair RAM'i anakartın üzerinde gösterilen first yerine taktım (Şu an elimde tek var 2.RAM kargoda) kurulumu bitirdikten sonra PC'yi çalıştırdım ancak ekrana görüntü gelmedi, daha sonrasında BIOS'a girdim ve ayarlarda takılı olan RAM'in 2133 MHz olarak göründüğünü gördüm. Forumda okuduklarım ve izlediklerm ile XMP denilen şeyi aktif ettim ve takılı olan RAM 3000 MHz olarak göründü. Ancak şöyle bir sorunum var. PC'yi ilk açtığımda görüntü gelmiyor ekranda açılır gibi yaparken sinyal yok yazısını görüyorum ve bu sırada anakartın üzerinde sağ üstte RAM ya da VRAM yazan şeyin kırmızı yandığını görüyorum, ancak aradan 7-8 saniye geçince o kırmızı olarak görülen hata sönüyor ve PC'ye görüntü geliyor. Sizce bu normal midir çünkü ekrana hiçbir şey gelmeden direk masaüstü görüntüm geliyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: