Monitöre ekranın geç gelmesi

arda.cakir

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum. ASUS yazısı gelmeden açılıyor. BIOS için F2 tuşuna basın diye de bir uyarı ekranı gelmiyor. Görüntü gelene kadar böyle siyah ekranda açılıyor. Bu yüzden BIOS'a da giremiyorum. PC'yi Windows'dan sıfırlamak istediğimde ise sıfırlama tuşuna bastığımda siyah ekranda kalıyor acil yardım. Monitörüm ASUS.

Bunun monitör modelinizden kaynaklandığını sanmıyorum, aşırı fazla eksik bilgi var. İşletim sisteminiz nedir, SSD mi kullanıyorsunuz, bilgisayar ASUS yazısı gelmeden açılıyor demişsiniz ancak ortalama kaç saniyede açılıyor? Çünkü ekrana görüntü gelmiyor olsa bile BIOS tuşuna sürekli basıyor(basılı tutmak değil, sürekli basmak) olduğunuz sürece BIOS'a girebiliyor olmanız gerekli, bunu denediniz mi? Sisteminizin tamamını yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Bunun monitör modelinizden kaynaklandığını sanmıyorum, aşırı fazla eksik bilgi var. İşletim sisteminiz nedir, SSD mi kullanıyorsunuz, bilgisayar ASUS yazısı gelmeden açılıyor demişsiniz ancak ortalama kaç saniyede açılıyor? Çünkü ekrana görüntü gelmiyor olsa bile BIOS tuşuna sürekli basıyor(basılı tutmak değil, sürekli basmak) olduğunuz sürece BIOS'a girebiliyor olmanız gerekli, bunu denediniz mi? Sisteminizin tamamını yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Ryzen 5 3600X
GTX1060.
ASUS TUF X570 PLUS
1 HDD.
1 SSD.
17 saniyede açılıyor F2 tuşuna sürekli bastığımda da BIOS'a girmiyor monitöre ASUS yazısıda gelmiyor açılırken siyah açılıyor ama PC açılıyor onda sıkıntı yok.

Aynı sorunu aynı ekran kartı ve anakartı kullanan bir reddit üyesi de yaşıyormuş, söylediğine göre eski AMD ekran kartını taktığında BIOS'a erişebilmiş. Sorun tamamen aynı mı onu anlayabilmek için, shift+yeniden başlat seçeneğini kullanıp oradan sorunları gider->uefi ile başlat yapar mısınız? Normalde bu sayede BIOS'a erişebilmeniz gerekli.

Aynı sorunu aynı ekran kartı ve anakartı kullanan bir reddit üyesi de yaşıyormuş, söylediğine göre eski AMD ekran kartını taktığında BIOS'a erişebilmiş. Sorun tamamen aynı mı onu anlayabilmek için, Shift+yeniden başlat seçeneğini kullanıp oradan sorunları gider->UEFI ile başlat yapar mısınız? Normalde bu sayede BIOS'a erişebilmeniz gerekli.

Öyle de olmuyor :/
Fakat farklı bir monitörle deneyince oluyor galiba. Vatan'a götürdüm bu sorun yüzünden, orada BIOS güncellemesini yapabilmişler. BIOS'a girebilmişler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı