Ekranlardaki Hz farkı ne işe yarar?

Ekranın 1 saniyede ne kadar yenilendiğini temsil ediyor. 60 Hz saniyede 60 kere yenileniyor. 144 Hz ise 144 kere yenileniyor. 60 Hz monitörde 60 FPS'den fazlasını hissedemezsiniz. Ama 144 Hz'de 144 FPS'e kadar görebiliyorsunuz. Ayrıca sadece oyun olarak algılamayın. 60 Hz düşük bir değer. Masaüstüne bakarken bile rahatsız edebiliyor bazı insanları. Bu devirde 75 Hz altını tavsiye etmiyorum açıkçası.

Arkadaşlar merhaba. Şu anki ekranım 60 Hz ve oldukça memnunum. Ama bu satılan 144 Hz 1ms ekranların olayı ne? Yani Hz farkı olunca ne gibi avantajları oluyor?
Hocam aldığınız Hz'nin değerinde FPS alırsanız işlevini görürsünüz oyunlarda. 60 FPS bir oyunu 144Hz monitörde oynarsanız bi anlamı olmaz hz'in.

Çok büyük fark var bana göre Valorant'ta platin rütbesinden ölümsüzlüğe kadar yükseldim 2 ayda 60 Hz'den 144 Hz'ye geçtiğimde hem akıcılık artıyor hem de adamları bir tık erken görebiliyorsun.

Rekabetçi oyunlarda görüntüyü daha iyi almanızı sağlar. Daha iyi derken görüntü daha akıcı olacaktır ve sizin de tepkime süreniz kısalacaktır. Eğer FPS oyunları oynuyorsanız ve bilgisayarınız iyiyse yüksek hertzli monitör kullanmak daha iyi oynamanızı sağlayabilir. 60 hertz kullanan birisi olarak oyunun takıldığını hissedebiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google'a yazıp kelime anlamına bakmayı bilmiyordum aydınlanmış oldum, teşekkürlerler ancak teknik farklılıklarından bahsediyorum, hani şu elma-armut kadar farklı olan şeyler.
Onu ben iddaa etmedim bu kadar sinirli olmana gerek yok. :D
Google'a yazıp kelime anlamına bakmayı bilmiyordum aydınlanmış oldum, teşekkürlerler ancak teknik farklılıklarından bahsediyorum, hani şu elma-armut kadar farklı olan şeyler.
Herzt bir frekans ölçüm birimidir (saniye başına düşen titreşim), FPS ise görüntü gösterim birimidir (saniye başına düşen kare). İki birim de saniye üzerinden işlem görür. Ama birbirinden farklıdırlar. Basitçe anlatmak gerekilirse, Hertz verinin algılanma kapasitesiyken, FPS görüntünün gösterim kapasitesidir. Siz 60 Hz monitörde 144 FPS gösteremezsiniz çünkü monitörünüzün 144 kere yenileyecek kapasitesi yoktur.
Yazıyor Google beyde.
A(Hertz (Hz) Nedir? FPS ve Hertz'in Farkı Nedir? | Babblela)
Bende yeni öğrendim sizin sayenizde teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı