Ekşi sözlük üzerinden biri hakaret davası açabilir mi?

w0unch

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5600
NVIDIA GeForce RTX 3060 V2 12 GB
TUF GAMING A520M-PLUS (AM4)
CORSAIR VENGEANCE 8x2 3200 MHZ
WD BLUE SN570 500GB
WD BLUE 1TB
FSP HV PRO 550W
FSP CMT211
ASUS VG279Q1A 165 HZ 1MS
ID COOLING SE 214 XT
CORSAIR NIGHTSWORD RGB
AULA F75
RAZER BLACKSHARK V2
Ekşi sözlük üzerinden küfür ettiğim birisi dava açacağını söyledi, bu ne kadar mümkün ve cezası yaklaşık kaç lira olur? Küfrün ekran görüntüsünü buraya koymak yasak mı bilmiyorum ama bayağı bir küfür ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekşi sözlük üzerinden küfür ettiğim birisi dava açacağını söyledi, bu ne kadar mümkün ve cezası yaklaşık kaç lira olur? Küfrün ekran görüntüsünü buraya koymak yasak mı bilmiyorum ama bayağı bir küfür ettim.
Küfür etme cezası için Türk Ceza Kanunu’nda tam anlamıyla ‘’Küfür Etme’’ başlıklı yahut içerikli net bir suç maddesi bulunmamaktadır. Küfür, diğer bir deyişle sövmenin suç oluşturulabilmesi için rencide edici nitelikte olması gerekmektedir.
Türk Ceza Kanunu madde 125 uyarınca bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi hakaret suçunu işlemiş sayılır.
Hakaret suçu ile korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup, bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye yönelik olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilemez. Sözlerin açıkça, onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerekmektedir. Küfür etme cezası için, Hakaret suçunun soruşturması ve kovuşturulması şikâyete tabidir.
Hakaret Suçunu düzenlendiği TCK madde 125 uyarınca bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
İnternetten bulduklarım bunlar. Burada paylaşmam yasak mı bilmiyorum ama böyle yazıyor hocam başınız belaya girebilir yani.

Dostum, iki anonim hesabın küfürleşmesi, tek veya çift taraflı olması fark etmez, bir suç unsuru oluşturmaz. En az bir hesabın gerçek isimle açılması gerekir. Korkutmuş seni.

Dostum, iki anonim hesabın küfürleşmesi, tek veya çift taraflı olması fark etmez, bir suç unsuru oluşturmaz. En az bir hesabın gerçek isimle açılması gerekir. Korkutmuş seni.
Bunun doğruluk payı nedir bazıları böyle bir şey yok diyor da.

1733083955966.png

Böyle yazdı hatta.

@SSDKullaniyorum @860822 neden gülme emojisi koydunuz :D

Dava edemez anonim hesap. Onun hesabı olduğu ne malum? Bunu yüzde yüz kanıtlayamaz,kuru sıkı atıyor.Cevabını alıntılamayı beceremedim kusura bakma,böyle yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı