Ekstra RAM performansı arttırır mı?

F/P olarak bana i5 bir işlemci önerirmisin? sınır 6.nesildi galiba anakartıma göre öyle biliyorum.

1151 pin anakartınız var. Geçmişe yönelik sıfır işlemci bulmanız, bulsanız bile tatminkar bir fiyatta bulmanız çok zor. O yüzden ikinci ele yönelmeniz lazım. Yakın zamanda yeni sistem düşünüyorsanız bu sistemle şimdilik idare edin derim. Onun haricinde 6600K'ya kadar takabilirsiniz diye biliyorum. Tabii i5 bandında.

I5 6400, I5 6402P, I5 7400. 7. Nesilde takabilirsin.

Anakart'ım ASUS H110M-D, I5 7400 uyar mı ki?
1151 pin anakartınız var. Geçmişe yönelik sıfır işlemci bulmanız, bulsanız bile tatminkar bir fiyatta bulmanız çok zor. O yüzden ikinci ele yönelmeniz lazım. Yakın zamanda yeni sistem düşünüyorsanız bu sistemle şimdilik idare edin derim. Onun haricinde 6600K'ya kadar takabilirsiniz diye biliyorum. Tabii i5 bandında.

Maalesef sistemimi değiştiremem, fakat 6600K'yı almayı düşüneceğim (2.el) fakat benim G4560'ım 3.50 ghz ve memnunum ama tabii ki sorun ondansa işlemciyi değiştireceğim direk.

Maalesef sistemimi değiştiremem, fakat 6600K'yı almayı düşüneceğim (2.el) fakat benim G4560'ım 3.50 ghz ve memnunum ama tabii ki sorun ondansa işlemciyi değiştireceğim direk.
6600K alman mantıksız Z serisi anakartın yok. Düz 6600 al.

Benim sistemime 8 GB RAM takviyesi yapmak FPS arttırır mı arkadaşlar?

Eğer oyunlarda drop yiyorsan, 16GB yapman o dropları azaltabilir hatta ortadan kaldırabilir. Tarayıcıların bile +2-3GB RAM kullanabildiği bir dönemde bilgisayarı da rahatlatacaktır.

FPS'i de arttırabilir. Onun da sebebi RAM'lerinin artık Dual çalışacak olması. Eğer aynı model RAM'den bir tane daha alırsan GB artışından çok Dual-Channel olması etkileyebilir. Dual-Channel ve Single-Channel RAM arasında çok ciddi FPS farkı olabiliyor. Şu videoda görebilirsin anlatmak istediğim şeyi.

Eğer oyunlarda drop yiyorsan, 16GB yapman o dropları azaltabilir hatta ortadan kaldırabilir. Tarayıcıların bile +2-3GB RAM kullanabildiği bir dönemde bilgisayarı da rahatlatacaktır.

FPS'i de arttırabilir. Onun da sebebi RAM'lerinin artık Dual çalışacak olması. Eğer aynı model RAM'den bir tane daha alırsan GB artışından çok Dual-Channel olması etkileyebilir. Dual-Channel ve Single-Channel RAM arasında çok ciddi FPS farkı olabiliyor. Şu videoda görebilirsin anlatmak istediğim şeyi.

Dual'dan kastın iki tane aynı model aynı ram'in iki slota takılması değil mi?
6600K alman mantıksız Z serisi anakartın yok. Düz 6600 al.

İlk önce RAM Upgrade'i yapayım, daha sonrasında 6600 için araştırma yaparım sağol bilgilerin için

Son düzenleme:

Kullandığın işlemci, Forza 4 oyununda ekran kartını bazı durumlarda %70-%75 falan besleyebiliyor. Şu videoya bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Sol üst köşede GPU kullanımı %70-75 civarıyken, işlemci kullanımı %100. Yani işlemcin tüm performansını verirken bile ekran kartını %100 performansla kullanamıyorsun. Videonun ilerleyen kısımlarında, mekan değiştikçe GPU kullanımı 85-90'lara kadar çıkıyor ama yine de işlemci kullanımı hep %100. İşlemcinin bu kadar yorulması da FPS'i etkiliyor olabilir ama emin değilim. Bence sorun RAM'de. Başkasının da bu sorunu RAM ekleyerek çözdüğünü söylemişsin zaten. Yukarıdaki arkadaşa söylediğim şey senin için de geçerli olabilir. Hem 8GB hem de Single-Channel olması FPS'i aşağı çekiyordur belki. Önce RAM'leri Dual Channel olarak 16GB yapıp denemekte fayda var. Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir ama RAM'lerden sonra bütçeni toparlayabilirsen işlemciyi de değiştirmekte fayda var.

Dual'dan kastın iki tane aynı model aynı ram'in iki slota takılması değil mi?

Evet. Anakartta Dual-Channel desteği varsa (ki yeni model anakartların çoğunda vardır) RAM'ler çift kanallı çalışıyor ve daha fazla performans veriyor. Aynı marka ve model olması şart mı onu bilmiyorum. Aynı boyutta ve aynı frekans hızında, başka model bir RAM takıldığı zaman da Dual-Channel oluyordur belki. Araştırmak lazım emin değilim o konuda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı