Başarılı Kurulum El Capitan 10.11.2 i5 2320, Asus PS8 H61-MLX

Merhaba arkadaşlar,

Mac OS X kurmak gerçekten windows veya Ubuntu kurmaya benzemiyormuş. Sistemi kurabilmek için haftalarımı harcadım. Yetmedi, donanımsal olarak bilgisayarımı yükselttim. Onunla da kalmadı bu yol uğruna 750 GB Hard Diskimi Bad Sector yapıp çöp durumuna getirdim. Değer mi ? Bence deydi, şuan da çok memnunum ilk defa bir mac deneyimi yaşıyorum ve kullandıkça kendine aşık eden bir yazılım yazmışlar. Kolaylıkları, pratiklikleri ve tasarımı benden artı puanları topladı. Detaylara gelecek olursak;

Asus anakart : ps8 h61 mlx
i-5 2320 işlemci
Nvidia GeForce 730 ( Mac'i rahat kullanabilmek için satın aldım)
180 + 320 + 500 GB Sata Hard Disk

Sırasıyla tüm sürümleri kurup denedim, en güncel sürüm el capitan olduğu için bu sürümde kaldım.

Kullandığım Mac OS X ile ilgili video;

re

Arkadaşlar hackintosh kurulumu yapmak isteyenler için bazı uyarılarda bulunmak istiyorum, benim başıma geldi siz yanmayın en azından.

-> Apple Store üzerinden direkt sistem güncellemesi yapmayın. ( Önce mavericks sonra yosemite ve en son el capitan sürümünü yükledim ). Bilgisayar yeniden başladığında boot etmiyor veya ediyor ekran açılmıyor gibi hatalar veriyor.
-> intel hd graphics 4000, 3000 veya 2000 kullananlar için sistem yüklemesinden sonra ekran gelmiyorsa ve siyah ekran da kalıyorsa, güvenli modda açıp bazı ekran kartı kext lerini silmeniz gerekmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende senin gibi appstore'dan güncelledim. Ama sistem sanki işletim sistemi yokmuş gibi açılmadı. Şimdi sitede paylaşılan dosyayı indireceğim ama onun içinde sadece skylake sistme için uyumludur diyor. Yani ben kendime kuramazmıyım onu ? Ayrıca sen nasıl kurdun seninle anakartlarımız aynı model işlemcilerimiz de yakın yakına. (İmzamdan sistemime bakabilirsin)

Not: Yukarda yazdıklarım hakkında bilgisi olan varsa beni de bilgilendirebilir mi ?

merhaba onboard ya da harici ekran kartı kullanmak kolaylık sağlıyormu ben şu an kurma çabalarındayım bu arada işlemcim 3570k hd 4000 serisi

Merhaba arkadaşlar,

Mac OS X kurmak gerçekten windows veya Ubuntu kurmaya benzemiyormuş. Sistemi kurabilmek için haftalarımı harcadım. Yetmedi, donanımsal olarak bilgisayarımı yükselttim. Onunla da kalmadı bu yol uğruna 750 GB Hard Diskimi Bad Sector yapıp çöp durumuna getirdim. Değer mi ? Bence deydi, şuan da çok memnunum ilk defa bir mac deneyimi yaşıyorum ve kullandıkça kendine aşık eden bir yazılım yazmışlar. Kolaylıkları, pratiklikleri ve tasarımı benden artı puanları topladı. Detaylara gelecek olursak;

Asus anakart : ps8 h61 mlx
i-5 2320 işlemci
Nvidia GeForce 730 ( Mac'i rahat kullanabilmek için satın aldım)
180 + 320 + 500 GB Sata Hard Disk

Sırasıyla tüm sürümleri kurup denedim, en güncel sürüm el capitan olduğu için bu sürümde kaldım.

Kullandığım Mac OS X ile ilgili video;

re

Arkadaşlar hackintosh kurulumu yapmak isteyenler için bazı uyarılarda bulunmak istiyorum, benim başıma geldi siz yanmayın en azından.

-> Apple Store üzerinden direkt sistem güncellemesi yapmayın. ( Önce mavericks sonra yosemite ve en son el capitan sürümünü yükledim ). Bilgisayar yeniden başladığında boot etmiyor veya ediyor ekran açılmıyor gibi hatalar veriyor.
-> intel hd graphics 4000, 3000 veya 2000 kullananlar için sistem yüklemesinden sonra ekran gelmiyorsa ve siyah ekran da kalıyorsa, güvenli modda açıp bazı ekran kartı kext lerini silmeniz gerekmektedir.

Bana'da yardımcı olabilir misin ? Çünkü ben yosemite kurdum. Herşey çalışıyor ama flash bellek'den boot ediyor. Ama aynı şekilde el capitian kurulumu yapınca açılmıyor sistem nasıl kurduğun hakkında bir rehber tarzı birşey yapabilir misin? Yada beni bilgilendirir misin nasıl kurulduğu ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı