El-Capitan Clover Configurator Problemi

Ahmet Canik

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar ve forum yetkilileri, eminim bu hatanın çözümünü bilen vardır.

Clover c... programını açıyorum Extra bolumunde Mount EFI'ye basıyorum, flash bellektekı dosyaları masaustune kopyalıyorum, ardından flash bellegı çıkar yaparak Tumac'ten ayırıyorum. Bu sefer kopyaladıgım dosyaları ana dızıne atmam gerekıyor fakat Mount EFI'ye tekrar bastıgımda tekrar flash bellegı goruyor. Hıcbır sekılde harddisk çıkmıyor.
Denediğim yollar:
  • Kısayol ıconu masaustune gelmemıs olabılır dıye Finder'dan EFI klasoru gelmıs mı dıye kontrol edıyorum.
  • Flash bellegı cıkarıp denıyorum olmuyor.
  • Sadece OS X Base System var gerısı yok.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB'den dosyaları kopyaladıktan sonra USB'yi makineden çıkartıp dene. Ayrıca Windows yanına kurulum yaptığında ayrı bir OS X EFI bölüntüsü oluşmaz. HDD içinde klasör olarak oluşur. Eğer win UEFI olarak kurulu ise, USB / CLOVER klasörünü Windows/ NO NAME ( genelde bu isimde çıkar) kopyala.

Saf kurulum yapıyorum sadece Mac kuruyorum. Flash Bellegı cıkardıgımda olmuyor. Flash Bellegı cıkardıgımda hıcbır yazı gelmıyor. Ayrıca Vıdeoda kı surumude denedım en yenı surumude denedım hıcbırınde cıkmıyor. Son surumlerde Chech Efi diyorum HardDisk boyutu felan gozukuyor ama yınede cıkmıyor

14604852_1208048579215572_3832704169261033680_n.jpg

Tamam Hemen deniyorum.

Bak sen GPT olmayan diske kurulum yapmışsın. Bunda EFI bölüntüsü yok. Daha iyi anlaman için resme bak. USB'nin EFI Bölüntüsünü görebilirsin. Siera Kurulum imajı konusundaki rehberde Usb olmadan sistemin açılması gerekenler konusu altında, Clover bootloader kurulumunu gpt olarak formatlanmamış disk olarak ayarlayıp kur. Ardında HDD içinde EFI içinde EFI bölüntüsü oluştuğunu göreceksin. USB/ CLOVER klasörünü buraya taşı.

Şimdi Disk İzlencelerine Girdim. Ordan Ana Dizin El-Capitan'ı buldum ve Finder'da gostere bastım. EFI klasorunu buldum fakat bu benım aradıgım Efı klasoru mu ıcersınde Boot Ve Clover Dosyaları bulunuyor.

Tamam sanırım anladım son yazdıgımada bakarsanız sevırım Birde GPT ile EFI arasında bır fark varmıdır hız bakımından ?

Kurulum Sonrası Araçlar Klasorunun ıcındekı BootLoader Klasorunu Kurdum daha önce.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı