El Capitan Multi Boot ve ses sorunu

CautioN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. El capitanı bilgisayarıma başarıyla kurdum ancak boot usb'si olmadan bootlayamıyorum. Usb'siz bootladığımda cloverde sadece windows işletim sistemi gözüküyor. Usb uefi ile bootladığımda ise Boot OS X from Base System çıkmıyor. Sadece direk olarak usb'den bootladığımda sistemi açabiliyorum. Bir diğer sorun da her türlü denememe rağmen ses kartını aktif edemedim. Sistem özelliklerim şöyle;

intel i76600K
asus z170 pro gaming
16gb ddr4
nvidia gtx960

Ses sorunu hariç sorunsuz çalışıyor.

Ekran Resmi 2016-04-21 10.50.06.png
Ekran Resmi 2016-04-21 10.50.25.png

Son düzenleyen: Moderatör:
uzun uğraşlar sonucu boot sorununu giderdim. sorun mac diskinin mbr windowsun gpt olmasından kaynaklıymış. ses sorununu da forumdaki benzer konulara bakarak çözdüm ancak ses ilk 2 3 dakika çok iyi geliyor sonra birden bozuluyor. bunun neden kaynaklanabilir anlamadım.

Seste çızırtılar ve uzamalar oluyordu. Mevcut driverları silip tekrar yükledim sorun düzeldi. şu an herşey güzel çalışıyor. yalnız uyku modundan çıkınca ethernet gidiyor bunun çözümü yok sanırım.

bu arada sistemi imac17,1 olarak tanıtmayı başardım. AGDpfix adlı bir dosya var onu kurup multibeastten imac olarak tanıttığımızda sorunsuz açılıyor. fix olmadan boot ekranından sonra ekrana sinyal vermeyi kesiyor.ethernet kartı da sadece AppleIntelE1000e v3.3.1 de çalışıyor.Diğer eski ve yeni sürümlerinde çalışmadı. Belki benim gibi bir başkasıda buralarda hata almıştır diye paylaşmak istedim :)

sistemin son hali böyle

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2016-04-24 03.02.29.png
    Ekran Resmi 2016-04-24 03.02.29.png
    267,6 KB · Görüntüleme: 174
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı