Çözüldü El capitan nanoseconds hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

YüksekVoltaj

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Guzelyalı, Izmir, Turkey
Daha fazla  
merhaba yosemite kullanıyorum şu anda fakat el capitan a yüklemek istedim (usb boot ile temiz kurulum) elcapitan 10.11.1 usb bot ettim hiç bir şekilde kexler den bir şey silmedim yüklediğim gibi usb boot etmek için pc e taktım fakat nanoseconds hatası veriyor öylece kalıyor

sistem
anakart : gigabyte x79 up4
işlemci : i7 4820k
ekrankartı : zotac geforge gtx650
hdd : samsung evo ssd 240gb
şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler...

IMG_0001.JPG

kusura bakma yazım hatası yüzünden yazamadım... usb / system / libray/ extensions klasörü görünmüyor bu fotografda ki gibi görünüyor...
IMG_0002.JPG

bu rehber ile deneyip olumlu yada olumsuz sonuçları tekrar yazarım çok teşekkür ederim ilginizden dolayı iyi günler dilerim

direk yükseltme rehberini uyguladım sonuc elde edemedim ve tekrardan el capitan 10.11.1 indirdim bu sefer transmac ile yükledim usb e bu sefer yüklediğimde bütün icerigi görünüyor fakat bu yeni yüklediğim usb ile sıfırdan elcapitani yüklemek istediğimde bu ekran çıkıyor karşıma ve yazılar atlıyor durmadan ekran görüntüsü net degil teşekkür ederim.
IMG_0004.JPG

İlk olarak şu rehbere bir göz at. ( Laptop yazdığına aldırma. Zira sorunların çözümü Masaüstü sistemler ile de benzer)
[Rehber] Clover ile Laptop'lara OS X Kurulumu Hakkında Herşey

Clover Menü/ Options / Boot Args şu kodları ekleyerek dene. -x -f
Ayrıca Clover / ACPI fix içinden fixleri işaretleyerek denemeler yapabilirsin.

-x -f kodları denedim reset atıyor ACPI fix içinden fixleri işaretleyerek denemedim bir de öyle deneyim yeniden usb hazırladım usb de bir sorun varmı diye o fotografdaki gibi yazılar birbirine girip ortada ki işaret çıkıyor ekran kartından bir problem olmasın diye yosemite de yaptığım gibi ekran kartının kextlerini yedek alıp sildim yine aynı şekil problemi çözemedim cözdüğim zaman (tabi sizlerin yardımı ile ) yöntemini burada paylaşacağım. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.

çok yöntem denedim yinede o birbirine giren yazı ekranından geçemedim sanırım aynı yazılar başındaki sayılar değişiyor hep tekrarlıyor sanki takılmış gibi belli bir zamandan sonra ortada stop işareti ve yazılar birbirine giriyor bu değişmedi bir türlü yada ben beceremedim... yosemite de biraz devam edeyim dedim artık... bir sorumda şöyle olacak işlemci i74820k işlemciyi görmesi için cpus=1 konutu giriyorum işlemci 4 çekirdek sanırım 1 çekirdek olarak görüyor 4 cekirden olarak göstermek için bir ayar yapmamız gerekiyormu yada bir yükleme yöntem varmı yada ben yanlışmı biliyorum bu konuyu... şimdiden teşekkür ederim...

config.plist dosyanı aç ve KernelAndKextPatches satırını bul. Bu satırın ardına şu kodları gir.
Kod:
    <key>KernelAndKextPatches</key>

<dict>
        <key>FakeCPUID</key>
        <string>0x0306C0</string>

Ayrıca daha önce yukarıda yazdığım gibi USB/ System/ library/ extensions klasörü içinden AppleIntelPowermanagement.kext yedeğini aldıktan sil.

AppleIntelPowermanagement.kext bu yok da bu şekilde yazıyor AppleIntelCPUPowermanagement.kext bunun yedeğini alıp sileyimmi ?

config.plist dosyanı aç ve KernelAndKextPatches satırını bul. Bu satırın ardına şu kodları gir.
Kod:

<dict>
        <key>FakeCPUID</key>

Ayrıca daha önce yukarıda yazdığım gibi USB/ System/ library/ extensions klasörü içinden AppleIntelPowermanagement.kext yedeğini aldıktan sil.
üst deki kodu sizin dediğiniz şekilde yaptıgımda yosemite tekrardan başlattıgımda acılmıyor usb takıp yosemiteyi başlattım ve şu şekilde kodları yazdım bir problem olmadan acılışı yaptı
</dict>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<true/>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
<key>FakeCPUID</key>
</dict>
</plist>
bu kodları dogrumu yazmışım? teşekkür ederim
AppleIntelCPUPowermanagement.kext yedeğini alıp sildim yeniden başlattım el capitan usb den ilk başta nanoseconds hatası verdi ve 3 , 4 saniye sonra resetledi resetledikden sonra tekrara birbirine giren yazılar devam yine aynı hataları verdi pc kapattım actım usb ile tekrar deneme yaptım yine birbirine giren yazılar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı