Çözüldü El Capitan Yanına Windows 10 kurma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sen şu an Windows yanına kurulum yaptın. NO NAME Windows'un EFI Bölüntüsü. Yapman gereken USB içindeki "Clover" klasörünü NO NAME içine kopyalamak ki, sen bunu zaten yapmışsın sanırım. "default boot volume" kısmına Windows kurulu bölüntünün ismi ne ise onu yazacaksın.

Üstat, yukarıdaki mesajımda da belirttim; Windows da, Mac de UEFI olduğu için aynı boot diskini yani NO NAME diskini kullanıyor... Windows'un kurulu olduğu bölüntünün ismini yazmayı denerim ama aslında Windows NO NAME diskinden boot olmuyor mu ve aynı şekilde Clover da, NO NAME diskin de kurulu değil mi? İşte benim kafamı karıştıran bu..

Şuan için bilgisayarın durumu şu şekilde:

PC açılışta Clover Bootloader geliyor, ne Windows ne de Mac otomatik açılıyor... Ben Clover Bootloader arayüzünden hangisini seçersem o açılıyor... Son ve en önemli işim bunu otomatiğe bağlamak.... :)
 
Clover Confgirator/ Boot ayarları içinde Timeout değerini 5 yada 8 yap. Default Boot Volume ise daha önce yazdığım gibi Windows kurulu HDD ismi ne ise onu gir.
 
Üstat olmuyor, clover boot menüsünde Windows'un kurulu olduğu bölümün adı Legacy HD2, Clover Confgirator/ Boot ayarları içinden Default Boot Volume kısmını Legacy HD2 yaptım, configplist dosyasını not defteri ile açarak kontrol ettim, Default Boot Volume kısmında Legacy HD2 yazıyor ama olmadı...

Clover Confgirator arayüzünde farklı yerlerde 3 tane configplist dosyası var garanti olsun diye :) hepsinde de Default Boot Volume kısmında Legacy HD2 yazdım yine olmadı... :)

PC'yi yeniden başlattığımda Clover Bootloader benim seçim yapmamı bekliyor, ne Windows ne de Mac otomatik açılıyor...

Config.jpg


Bir yeri atlıyor gibiyim ama nereyi...?
 
NO NAME içindeki Config.plist dosyasına sağ tıkla "open with.."/ Clover Confgirator seç. Gerekli düzenlemeleri yap ardından yeniden başlat.
 
Timeout seçili mi?
Kod:
<key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Debug</key>
        <false/>
        <key>DefaultVolume</key>
        <string>Legacy HD2</string>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>5</integer>
 
Conffig.jpg


Aynısı ama olmuyor işte meret.. Çıldırttı beni....:ölü::ölü:

2 haftadan beri akşamları bu Mac le uğraşıyorum, en sonunda hem Windows u hem de Mac i bilgisayarıma kurabildim, tek istediğim açılışta Windows otomatik açılsın... Çıldırttı beni resmen...

Youtube da izlemediğim video kalmadı... Tüm videolarda açılışta Mac varsayılan olacak şekilde anlatılıyor... Millet ne çok Mac hastasıymış... :p:p

Mac mi kullanıyoruz, çile mi çekiyoruz belli değil... :D:D
 
Son düzenleme:
Timeout değerin aynı kalsın. Default bootlaoder "last booted Volume " en azından son açtığın işletim sistemi otomatik olarak yüklenir.
Bir diğer önerim Windows HDD ismini değiştirmek. İki kelimeli bir HDD ismi yerine tek isim kullan.
 
Default bootloader kısmını Last Booted Volume olarak ayarladım, Windows diskinin adını tek kelime yaptım.

İstediğim kısmen gerçekleşti... En son hangisini açmış isem Clover Bootloader bir sonraki açılısta 3 saniye içinde onu açıyor... En azından açılışı otomatiğe bağlamış olduk... :)

Umut kesilmez, belki ileriki haftalarda/aylarda/yıllarda açılış kısmına Windows u hakim kılarız :D:D

Üstat önerilerin için teşekkür ederim, son bir sorum var, bilgisayarımda 2 adet USB 3.0 ve 4 adet de USB 2.0 port var...

Beni kusturma derecesine getiren bu Mac :kus: :mad: 4 adet de USB 2.0 portun sadece birisini okuyor... onda da USB WiFi var

Klavye ile fareyi USB 3.0'da kullanıyorum ya hayret birşey... :vaybe: bir kext mi yüklemeliyim?

Baya başınızı ağrıttım, kusura bakmayın...:utanç:
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı