El ve ayak yapımiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke gitmek bu kadar kolay olsa.

Teori nedir arkadaşlar? Henüz doğruluğu ya da yanlışlığı ispatlanmamış bir varsayım. Ömrünü bilime adamış onbinlerce bilim adamı bu konu hakkında sizin kadar emin konuşmuyor. Tartışmanız anlamsız şu anda özetle. Saygı çerçevesini aşmadan ancak bu konu hakkında yorum yapılabilir.

Teori nedir arkadaşlar? Henüz doğruluğu ya da yanlışlığı ispatlanmamış bir varsayım.
Teorinin ne demek olduğunu bilmiyorsun. Her defasinda bunlari size açıklamak zorunda mıyım? Bunlarda kanıtlanmış şeyler. Boş yere mesaj atmayin.

Teori sözcüğü bilimde ispatlanmamış, kanıtlanmamiş anlamına gelmez. Uzun süreli, disiplinli gözlemler sonucu elde edilen verilen nasil ve neden olduğunu açıklayabilen bilgiler bütünüdur.

Evrim bir doğa yasasidir. Bu yasanin nasil ve neden çalıştığını açıklayan bilgiler bütününe de Evrim Teorisi denir.

Hiçbir teori kanitlaninca yasa, kanun olmaz. Gerçek olsaydi kanun olurdu gibi bir durum yok. Ayni şekilde hipotezlerde kanitlaninca teori olmaz.

Bir de yukarida Erbakan'in videosunu atip evrimi çürüttü diyorlar harbi vizyonsuz bunlar, bir de beğenenler var. Bilgisizlikte level atlamak buna deniyor herhalde.

@BERWAR Burada bahsedilen evrim teorisi hangisi arkadaşım? Darwin'in evrim teorisinden bahsediyoruz şu anda. Eğitim düzeyin nedir bilemiyorum fakat şöyle bakınca rahat tahmin edebiliyorum. Teori kesinleşmemiştir. Kesinleşseydi yasa olurdu zaten böyle basit bir lise bilgisinden bile bi haberken bu şekilde tartışmalara katılma benim fikrim. Hatta Darwin'in bizzat kendi teorisi çoktan çürümüştür çünkü güncel yasalarla tutarlılığı yok. Bana inanmıyorsan bizzat Celal Şengör'ün kendinden de dinleyebilirsin. Bilmem tanır mısın kendisini.

Teori kesinleşmemiştir. Kesinleşseydi yasa olurdu zaten böyle basit bir lise bilgisinden bile bi haberken bu şekilde tartışmalara katılma benim fikrim.
Adi üzerinde senin fikrin. Bilmiyorsun bilim dünyasında teori sandığın gibi bir şey değil. Lise bilgilerinde gelip bana bilgiçlik taslama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darwin'in teorisinin çöktüğü bir şey yok. Darwin evrimi ortaya atarken bir takim eksiklikleri vardi, onlarda ilerleyen süreçlerde diğer bilim adamlari tarafindan eksiklikler ortadan kaldırıldı. Nasil Newton yerçekimi teorisini ortaya atarken, bir takim yanlışlarda bulundu, aynı şekilde Darwin içinde aynısı oldu. Newton'un ortaya attığı teori hiçbir zaman ortadan kalkmadi, Einstein tarafindan yerçekimi teorisini eksik olduğu taraflar açığa çıkarıldı. Daha sonra Einstein genel görelilik kuramıni ortaya çıkardı, onun teorisi de uzun süre gerçek olarak görüldü, sonra onun teorisininde hatalı olduğu kısımlar giderildi.

Darwin teorisini ortaya atarken DNA ve kalitimdan habersiz idi. Buna rağmen muazzam bir tespit yapti.

Evrim bir doğa gerçeğidir. Doğa ve Fizik yasalari değişmediği sürece evrim var olmaya devam edecek.

@BERWAR Bak sevgili kardeşim. Bilim senin 'bence' diyebileceğin bir şey değil. Bu kafayla belki felsefe yapabilirsin. Fakat bilim yapamazsın ki yapamıyorsun zaten. Bilimde bir şey ya doğrudur ya da yanlıştır. Darwin evet o güne kadar söylenememiş bir gerçekliği gündeme getirmiştir. Evrim yoktur demedim ben zaten. Fakat Darwin çoğunlukla yanılmıştır. Çünkü o günün şartlarında yanılmaya mahkum. O birikim ve teknoloji ile... Bu futbol maçı değilki kardeşim. Sen kalkıp teoriden için kesinleşmiş bir bilgidir dersen yanılırsın. Kanıtlanmış olsa zaten teori değil yasa olurdu. Bu arada eğitim hayatımı anlatmayayım burada şu yazdığından ötürü çekinirsin. Ben sana şimdi Cambridge'ten bir akademisyenin makale örneğini versem okuyacak mısın? İstersen göndereyim bir iki tane fakat tamamını çevirip burada yayınlaman şartıyla. Hem İngilizcesi akademik seviyede olmayan arkadaşlarımız bu bilgilerden faydalanmış olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…