El ve ayak yapımiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrim kanıtlanmadı yani çürütülebilecek bir şey yok ortada. Sadece bir teori. Gerçek bir şey olsaydı çoktan bütün biyoloji kitaplarında 9. sınıf itibariyle en ince ayrıntısına kadar anlatılırdı.
Evrim öyle bir kanitlandi ki istediğiniz inkar edin. Hiçbir işe yaramayacak kadar inkar etmeniz. Biyoloji kitaplarindan sadece senin ülkende ve Arap dünyasında evrimden bahsedilmiyor. Diğer gelişmiş ülkelerin hepsinde de evrim ders olarak biyoloji kitaplarinda işleniyor. Insan topraktan falan yaratilmadi. Adem ve Havva diye biri de asla var olmadi. Adem ve Havva Sümer mitolojisinden kopyalanma karakterlerdir. Ilk insanin topraktan yaratılma düşüncesi Amerika medeniyetlerinden, Asya ve Mezopotamya medeniyetlerinden günümüze kadar yayılmış bir palavradir.

IMG_20190930_133034.jpg

Teorinin ne demek olduğunu bilmeden evrim gerçek olsaydi teori olmazsin diyorsun. Yukarida teorinin ne demek olduğunu yazdim, başka arkadaşlarda yazdi hiç mi okumuyorsunuz.
Bırak bu işleri kardeşim ya, yüzünün önüne sarkan feneri ile denizin en derin noktalarındaki karanlıkta ışık saçan fenerbalığı hangi türün araformu söyle bakalım profesör bey.
Teoriyi bilmediğin gibi normal olarak ara form ne demek onu da bilmiyorsun. Her tür, durmaksızın devam eden evrimsel süreç içerisinde, bir önceki tür ile bir sonraki tür arasında bir geçiş türüdür. Yani her tür, aslında bir ara türdür.
Ara tür, evrimsel biyolojide veya evrim tarihinde "özel" bir canlı demek değildir.

Akademik literatürde ara tür; kendisinden önce gelen atalar ile kendisinden sonra evrimleşen torun türlerin ayırt edici özelliklerini bir arada gösteren, evrim tarihini anlamamız açısından önemli olan fosil türlerdir.

Bilim insanları, "geçiş türü" veya "ara form" derken, önemli ve kritik canlı grupları arasındaki geçişi kastederler: Örneğin, balıklardan amfibilere, sürüngenlerden memelilere, dinozorlardan kuşlara, maymunlardan insanlara, vb.

En basit bir ara form örneği vereyim sana, Ornitorenk (ya da Platypus), teknik olarak bir memelidir; çünkü memelilerin ayırt edici özelliği olan kıllara ve süt bezlerine sahiptir. Ancak memelilerin atası olan sürüngenlere ait bir özellik olan yumurtlama yoluyla ürerler! Yani plasentalı ya da keseli memeliler gibi doğurmazlar; yumurtaları vardır! İşte bu, hem ataya hem de torunlara ait özellikleri bir arada taşıması dolayısıyla Platypus'u harika bir ara geçiş türü örneği yapmaktadır.

Ara tür yok diyorsan kanıtın olmasi gerekir, somut delilinde yok ve yok diyorsun. Bilgisiz insanlar her şeyi bildiğini zanneder, sen de onlardan birisin maalesef.
Çocuk beni de ilahiyatçı yaptı sanki evrim saçmalığını reddedenlerin hepsi inançlı mümin müslüman. Aklını kullanabilen deist veya farklı inançlara sahip zeki kişiler de reddediyor bu maymun olayını.
Kim seni ilahiyatçi yapti be adam? Evrim saçmalık demek senin gibi bilgisiz insanlarin işi. Bilim dünyasında evrim reddediliyor, bunu anla, senin gibi bilgisizlerin reddetmesiyle evrim saçmalik olmuyor. Başka inançlara sahip dediğin kişiler bilgili olsaydi, kendi dinlerinin de masaldan ibaret olduğunu anlarlardi, evrim bir gerçektir nokta.

Senin gibi zerre evrim hakkinda bilgisi olmayip konuşan bay çok bilmişler ikide bir maymun tabirini kullanır. Maymun tabiri genel bir kavramdir, rastgele kafana göre kullanamazsin. Maymunlar içinde bir sürü cins var, insanlar hepsiyle doğrudan akraba değil, doğrudan onlardan gelmiyor. En yakin kuzenimiz Şempanzedir, bu iki tür arasindaki benzerlik %98,5 oraninda. Şempanze ve insanin ortak atasi ayniydi. DNA yalan söylüyor, sen doğru söylüyorsun öyle mi çok bilmiş?

@Elektrikci Hasan Bilgisizliğini bana hakaret ederek kanıtlama peşindesin. Ona mesajini rapor ettim gerekli cezayi alacaksin. Benim verdiğim tüm evrim kanitlari bilimsel makalelere dayaniyor. Senin gibi inkar edip hiçbir delil sunmadan konuşmuyorum. O senin gibi bilgisizlerin yapacağı iş.

Son düzenleme:
Evrim kanıtlanmadı yani çürütülebilecek bir şey yok ortada. Sadece bir teori. Gerçek bir şey olsaydı çoktan bütün biyoloji kitaplarında 9. sınıf itibariyle en ince ayrıntısına kadar anlatılırdı. Ayrıca bizim dinimizde evrim diye bir şey yok. Biz topraktan yaratıldık. Adem (a.s) ilk insan ve İNSANDIR. İlk maymundan türeme insandır demiyoruz tövbe hâşâ. İslam dinini kabul etmiyor veya başka bir dinde olabilirsiniz ama bilin ki kanıtlanmamış, herhangi bir delili olmayan bir konu bu.

1-Evrim teori değil doğa kanunu. Evrimi açıklayan aynı isimli teori; "Evrim Teorisi" teori olan.

2-Ders kitaplarında vardı zaten ama son 10-15 yıldır yavaş yavaş kaldırıldı. Gelişmiş ülkelerde, birinci dünya ülkelerinde Biyoloji derslerinin müfredatında var. Gelişmemiş ülkeler, 3. Dünya ülkelerinde ise ya yok ya da yavaş yavaş ekleniyor. Türkiye istisna, biz tersine...

3-Maymundan türeme gelme yok.

4-Biyoloji bilimi bütün olarak Evrim'e ve onu açıklayan en güçlü teori olan Evrim Teorisine dayanır. Bu sadece biyoloji ile sınırlı değil. Birçok bilim dalı Evrim'den kaynak yardım vs. alır.

5-Konumuz din değil Bilim.

evet üşenmedim cevap verdim :)
Atom parçalanamaz dendi ve herkes kabul etti fakat bu yanlış bir bilgiydi. Bilgi yetersizliğinden kaynaklı bir teoriydi. Yıllar geçtikce daha fazla bilgi elde edildi çeşitli deney ve çalışmalarla. Artık atom parçalanamaz denildiğinde yanlış bir bilgi diyoruz hep birlikte. Tekrar söylüyorum evrim kesin olarak vardır diyebilecekleri derecede bir kanıtları yoktur. O dönemde atomun parçalanamayacağıyla ilgili bazı bilgiler vardı fakat yanlış bir düşünce yapısıyla. Şimdi bu da aynı durumda. Yok bu kadar makale var, bilgi var, kimse çürütemiyo. Bu kafayla gidilmez.

Atomun parçalanamaz oluşu gözlemlenen bir doğa olayı ve yasası değilki. Sadece bir genel görüş. Hatta tam tersi doğada gözlemlenebilir olanı. Kavramları karıştırmayın. Doğa yasaları, yasaları vb. açıklayan bilimsel teoriler, tezler, genel görüşler vs. bunların hepsi tamamen farklı şeyler.

Bilimsel kuram; iyi kanıtlanmış, sürekli olarak test edilen ve doğrulanan deney ve gözlem ile bilimsel metot aracılığıyla elde edilen, doğanın bazı yönlerinin açıklamasıdır.

İlginç olan Ortaokul ve lise okuyupta bilimsel teorinin ne olduğunun size öğretilmemiş olması

Son düzenleme:
Bilim dünyasında evrim reddediliyor.
Reddedilmiyor olacakti aman yanlış anlaşılmasın.

@nesrager Evrimin ortaya çıkaranlar müslümanlar değil. Evrimin fikir babası Anaximander'dir. Ibni Haldun ve El-Cahiz gibi müslüman bilim adamlari da evrimi biliyordular.
@Morruk Eline sağlık süper yazmışsın.

İnternetten kopyala yapıştır yaparak kanıtlama yapmaya çalışan bir sürü adam dolmuş.

İnternetten kopyala yapıştır yaparak kanıtlama yapmaya çalışan bir sürü adam dolmuş.
Bunlar bilimsel kanit, bilimsel makale. Biz kendimiz uydurmuyoruz. Hiçbir somut delilin olmamasına rağmen çıkıp karşıdaki kişinin sana bilimsel makale sunmasina tepki göstermekte ne oluyor? Madem bunlar kanit değil, çik bilimsel bir makale sun bakalim görelim seni, ne diye konuşuyorsun o zaman.

Benim somut delilim dinim. İslam dinine göre evrim diye bir şey yok. Zamanın da nasıl atom parçalanılamazdan dönüldüğü gibi bundan da öyle dönüleceğini biliyorum ve de kesin olarak kanıtlanmadı hâlâ. Neyse daha fazla yazmayacağım isteyen istediğine inansın. Biyologlardan da evrime inanmayan var. O attığınız makaleler de kesin olarak evrim vardır denecek deliller değil bence. İlerde hepsi bozulabilir.

Ya evrim mevrim yok. Kim uydurmuş bunları? Ben Hz. Adem'den geldim, siz maymundan geldiyseniz banane. (Maymundan değil başka bir şeyden -T-rex vb.- geldiğimizi iddia etseydi daha inandırıcı olurdu.)

@
Ne yapalım hiçbir doğruluk payı olmayan Kurandan mı kopyala yapıştır yapalım? Doğru doğru olduğu sürece he kendimiz yazdık he kopyaladık ne fark eder? Kopyala yapıştır yapıyorsunuz diyerek ağlayacağına sen bize yaratılışı kanıtla veya evrimi çürüt.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı