Evrim kanıtlanmadı yani çürütülebilecek bir şey yok ortada. Sadece bir teori. Gerçek bir şey olsaydı çoktan bütün biyoloji kitaplarında 9. sınıf itibariyle en ince ayrıntısına kadar anlatılırdı.
Evrim öyle bir kanitlandi ki istediğiniz inkar edin. Hiçbir işe yaramayacak kadar inkar etmeniz. Biyoloji kitaplarindan sadece senin ülkende ve Arap dünyasında evrimden bahsedilmiyor. Diğer gelişmiş ülkelerin hepsinde de evrim ders olarak biyoloji kitaplarinda işleniyor. Insan topraktan falan yaratilmadi. Adem ve Havva diye biri de asla var olmadi. Adem ve Havva Sümer mitolojisinden kopyalanma karakterlerdir. Ilk insanin topraktan yaratılma düşüncesi Amerika medeniyetlerinden, Asya ve Mezopotamya medeniyetlerinden günümüze kadar yayılmış bir palavradir.
Teorinin ne demek olduğunu bilmeden evrim gerçek olsaydi teori olmazsin diyorsun. Yukarida teorinin ne demek olduğunu yazdim, başka arkadaşlarda yazdi hiç mi okumuyorsunuz.
Bırak bu işleri kardeşim ya, yüzünün önüne sarkan feneri ile denizin en derin noktalarındaki karanlıkta ışık saçan fenerbalığı hangi türün araformu söyle bakalım profesör bey.
Teoriyi bilmediğin gibi normal olarak ara form ne demek onu da bilmiyorsun. Her tür, durmaksızın devam eden evrimsel süreç içerisinde, bir önceki tür ile bir sonraki tür arasında bir geçiş türüdür.
Yani her tür, aslında bir ara türdür.
Ara tür, evrimsel biyolojide veya evrim tarihinde "özel" bir canlı demek değildir.
Akademik literatürde ara tür; kendisinden önce gelen atalar ile kendisinden sonra evrimleşen torun türlerin ayırt edici özelliklerini bir arada gösteren, evrim tarihini anlamamız açısından önemli olan fosil türlerdir.
Bilim insanları, "geçiş türü" veya "ara form" derken, önemli ve kritik canlı grupları arasındaki geçişi kastederler: Örneğin, balıklardan amfibilere, sürüngenlerden memelilere, dinozorlardan kuşlara, maymunlardan insanlara, vb.
En basit bir ara form örneği vereyim sana, Ornitorenk (ya da
Platypus), teknik olarak bir
memelidir; çünkü memelilerin ayırt edici özelliği olan kıllara ve süt bezlerine sahiptir. Ancak memelilerin atası olan sürüngenlere ait bir özellik olan yumurtlama yoluyla ürerler! Yani plasentalı ya da keseli memeliler gibi doğurmazlar; yumurtaları vardır! İşte bu, hem ataya hem de torunlara ait özellikleri bir arada taşıması dolayısıyla
Platypus'u harika bir ara geçiş türü örneği yapmaktadır.
Ara tür yok diyorsan kanıtın olmasi gerekir, somut delilinde yok ve yok diyorsun. Bilgisiz insanlar her şeyi bildiğini zanneder, sen de onlardan birisin maalesef.
Çocuk beni de ilahiyatçı yaptı sanki evrim saçmalığını reddedenlerin hepsi inançlı mümin müslüman. Aklını kullanabilen deist veya farklı inançlara sahip zeki kişiler de reddediyor bu maymun olayını.
Kim seni ilahiyatçi yapti be adam? Evrim saçmalık demek senin gibi bilgisiz insanlarin işi. Bilim dünyasında evrim reddediliyor, bunu anla, senin gibi bilgisizlerin reddetmesiyle evrim saçmalik olmuyor. Başka inançlara sahip dediğin kişiler bilgili olsaydi, kendi dinlerinin de masaldan ibaret olduğunu anlarlardi, evrim bir gerçektir nokta.
Senin gibi zerre evrim hakkinda bilgisi olmayip konuşan bay çok bilmişler ikide bir maymun tabirini kullanır. Maymun tabiri genel bir kavramdir, rastgele kafana göre kullanamazsin. Maymunlar içinde bir sürü cins var, insanlar hepsiyle doğrudan akraba değil, doğrudan onlardan gelmiyor. En yakin kuzenimiz Şempanzedir, bu iki tür arasindaki benzerlik %98,5 oraninda. Şempanze ve insanin ortak atasi ayniydi. DNA yalan söylüyor, sen doğru söylüyorsun öyle mi çok bilmiş?
@Elektrikci Hasan Bilgisizliğini bana hakaret ederek kanıtlama peşindesin. Ona mesajini rapor ettim gerekli cezayi alacaksin. Benim verdiğim tüm evrim kanitlari bilimsel makalelere dayaniyor. Senin gibi inkar edip hiçbir delil sunmadan konuşmuyorum. O senin gibi bilgisizlerin yapacağı iş.