El ve ayak yapımiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Shimada Sensei Hep ayni argümanlarla geliyorlar biri bile farkli bir şey demiyor. Bu defa da sonuncusu gelmiş muz ve fareyle de DNA'miz benzer. Hepimiz muz muyuz diyor ya şaka gibi. Bahsettiği muz ve fare benzerliğinin Şempanze ile aramızdaki benzerlik gibi olduğunu saniyor, halbuki çok farkli.

Mezopotamya mitolojilerinden de habersiz diyor ki o dinleri de Allah göndermiş ondan benziyor. Madem Allah göndermiş onlarda niye peygamber yok, niye çok tanrılı inançlara sahipler bunu kendisine sormuyor.

Yoruldum cevap vermekten hakkaten.

Ne yazıldıysa insan yazdı, ne söylendiyse insan söyledi. Dediğin hiçbir dini bir yaratici göndermedi. Sümerler, Babiller, Zerdüşt dini, Mısırlılarda tek tanri inancı yok, nasil oluyor da Allah bu dinleri gönderdi diyorsun pes yani. Adem ve Havva masalinin, Nuh tufaninin Sümer ve Babillerde ne işi var söyle bakalim, Babil ve Sümerler çok tanrili inanca sahip.
Eki Görüntüle 444084

Zerdüştlük arasindaki benzerlik nasil oluyor açıkla bakalim ne diyeceksin.

Eki Görüntüle 444085

Bu da Hristiyanlik ve Mısır mitolojisi nasil oluyor bunlar bakalim.

Evrim bilimsel bir gerçektir, bilim tarafindan da kabul edilmiş artik tartışılması bile yapilmayan bir olgudur. Tek bir siteden beslenmem, o siteninde dayandığı başka bilim siteleri var. Bilim kişinin öznel düşüncesine göre de şekillenmez.

Zeus'ta bana göre Olimpos dağının arkasinda. Uygarlik seviyesi eskiden yüksekti demek artik akil dışıliliktan da öteye gidiyor. Sapiens türünün boyu da hiçbir zaman dediğin gibi uzun değildi, diğer hayvanlar içinde ayni şey geçerli.
Öncelikle ben orada fikrimi beyan ettim. Saygılı ve edepli bir şekilde konuşalım. Orada yazdım bana göre öznel dedim. Yani buna ister inanın ister inanmayın. Ben de böyle bir şeyin olup olmadığını düşünüyorum. İnsanlık 2000 yıldan beri bu kadar hızlı geliştiyse bunun daha öncesinde daha fazla geliştiğini düşünüyorum sonuçta insanlık binlerce yıldan beri var. Ama bu düşüncem her an değişebilir de.
Konuya gelecek olursak hangi siteden besleniyorsun bilmiyorum ama senin anlattığın Horus olsa gerek. Peki Horus ile bunlarla ilgili bir kanıt gösterir misin? Hangi kitapta yazıyor? Hangi hiç yanlış bir şey söylemeyen bilim insanı diyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da videosu.

Son düzenleme:
İnsanlık 2000 yıldan beri bu kadar hızlı geliştiyse bunun daha öncesinde daha fazla geliştiğini düşünüyorum sonuçta insanlık binlerce yıldan beri var.
Bu gelişmiş seviyesi mi? Eğer ki öyle bir şey olsaydi insanlık çok daha üst bir seviyede olurdu dünya tek mabedimizde olmazdi. Akil var mantık var eskiden teknoloji olsaydi bu hiç mi adamlarin yaptiklari yapitlara, mabetlere yansimayacakti. Insanlikta dinlerin uydurduğu gibi binlerce değil yüzbinlerce yildir var. Insan 300 bin yıldır dünya üzerinde.

Horus ve Isa arasindaki benzerliklerde bir hayli fazla, bakire kısmı yanlış olabilir. Kuran'da yazmamasi bunu yalanlamaz. Incil'de hatırladığım kadarıyla Isa'nin doğum yili yazmiyordu ama Hristiyanlar 25 Aralik olarak kutluyor. Kaynak verdiğin videonun her şeyi Kuran'da geçmiyora bağlamasi gerçekleri göz ardi etmektir, burada kıstas Kuran değil.

Mezopotamya dinleri de Allah gonderdi benzemesi normal diyordun, ne olduğu o sorduğum sorunun cevabina?

Bu kadar cehalet fışkıran ve bu kadar cahilin olduğu bir memleket depremin altında ezilmeye de, ekonomik krizi de, kötü yönetimi de, geri kalmışlığı da, her türlü toplumsal felaketi de hak ediyor. @BERWAR Dostum boşuna uğraşma. 1923 - 1950 dönemi hariç bu topraklarda akıl hiçbir zaman cehaletten üstün olamadı. Ülkeden gitmeni ve kendini kurtarmanı tavsiye ederim. Zira ben gitmeyi düşünüyorum.

Bu kadar cehalet fışkıran ve bu kadar cahilin olduğu bir memleket depremin altında ezilmeye de, ekonomik krizi de, kötü yönetimi de, geri kalmışlığı da, her türlü toplumsal felaketi de hak ediyor. @BERWAR Dostum boşuna uğraşma. 1923 - 1950 dönemi hariç bu topraklarda akıl hiçbir zaman cehaletten üstün olamadı. Ülkeden gitmeni ve kendini kurtarmanı tavsiye ederim. Zira ben gitmeyi düşünüyorum.
Sence de fazla abartmadın mı?

Bu gelişmiş seviyesi mi? Eğer ki öyle bir şey olsaydi insanlık çok daha üst bir seviyede olurdu dünya tek mabedimizde olmazdi. Akil var mantık var eskiden teknoloji olsaydi bu hiç mi adamlarin yaptiklari yapitlara, mabetlere yansimayacakti. Insanlikta dinlerin uydurduğu gibi binlerce değil yüzbinlerce yildir var. Insan 300 bin yıldır dünya üzerinde.

Horus ve Isa arasindaki benzerliklerde bir hayli fazla, bakire kısmı yanlış olabilir. Kuran'da yazmamasi bunu yalanlamaz. Incil'de hatırladığım kadarıyla Isa'nin doğum yili yazmiyordu ama Hristiyanlar 25 Aralik olarak kutluyor. Kaynak verdiğin videonun her şeyi Kuran'da geçmiyora bağlamasi gerçekleri göz ardi etmektir, burada kıstas Kuran değil.

Mezopotamya dinleri de Allah gonderdi benzemesi normal diyordun, ne olduğu o sorduğum sorunun cevabina?
Şimdi fark ettim. Mezopotomya uygarlıklarına da peygamberler gönderildi. Heralde az önce yazdığımı okumamışın. Ayrıca dini bozmuşlar o yüzden çok tanrılı inanışa sahipler. Anladığım kadarıyla sen de İslam ile alakalı değişmeyen kurallar var. Attığım mesajlarda dediğinin olmadığını açıklıyorum ama sen gine aynısını soruyorsun. Senin inanışın ne?

Ne yazıldıysa insan yazdı, ne söylendiyse insan söyledi. Dediğin hiçbir dini bir yaratici göndermedi. Sümerler, Babiller, Zerdüşt dini, Mısırlılarda tek tanri inancı yok, nasil oluyor da Allah bu dinleri gönderdi diyorsun pes yani. Adem ve Havva masalinin, Nuh tufaninin Sümer ve Babillerde ne işi var söyle bakalim, Babil ve Sümerler çok tanrili inanca sahip.
Eki Görüntüle 444084

Zerdüştlük arasindaki benzerlik nasil oluyor açıkla bakalim ne diyeceksin.

Eki Görüntüle 444085

Bu da Hristiyanlik ve Mısır mitolojisi nasil oluyor bunlar bakalim.

Evrim bilimsel bir gerçektir, bilim tarafindan da kabul edilmiş artik tartışılması bile yapilmayan bir olgudur. Tek bir siteden beslenmem, o siteninde dayandığı başka bilim siteleri var. Bilim kişinin öznel düşüncesine göre de şekillenmez.

Zeus'ta bana göre Olimpos dağının arkasinda. Uygarlik seviyesi eskiden yüksekti demek artik akil dışıliliktan da öteye gidiyor. Sapiens türünün boyu da hiçbir zaman dediğin gibi uzun değildi, diğer hayvanlar içinde ayni şey geçerli.
Evrimin gerçek olduğunu söylüyorsun ve kanıt sunmaya çalışıyorsun. Teori ile kanun arasındaki farkı söylüyorsun tamam. Dini şeyleri örnek verirken PNG atıyorsun.

@Elen Riannon O PNG'lerde yanlışlık yok. Avesta'yi okuyabilirsin.

Mezopotomya uygarlıklarına da peygamberler gönderildi. Heralde az önce yazdığımı okumamışın. Ayrıca dini bozmuşlar o yüzden çok tanrılı inanışa sahipler.
O uygarlıkların hiçbirine de peygamber gelmedi, dinleri de bozulmadi masal anlatma. Onlar hiçbir zaman tek tanrılı inanci benimsemedi. Uyduruk yalanlar atıp onlara peygamber geldi diyorsunuz utanmadan ya, isimlerini söyle Sümerlere, Babillere, Asurlulara, Mecusilere hangi peygamber geldi?
Sıkıysa bunu cevapla.
Eşhedü enna.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı