El yapımı araba

AlperenS

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
218
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bir projem var, el yapımı bir araba yapmayı planlıyorum ileriki zamanlar da, bu araç trafik yönetmeliklerine uygun bir şekilde yapılacak ancak motor, yürüyen aksam, her parçası farklı bir model olacak. Eski bir arabayı günümüz teknolojisine uygun bir şekilde restore etmek istiyorum. Bir nevi modifiye gibi ama aracın şasesinden motoruna kadar her şeyi farklı olacak, elinizdeki bir Broadway'in BMW standartında ve şase, motor olarak da güçlü ve dayanıklı olduğunu düşünün. Bu tür bir aracı, trafiğe çıkarmak mümkün müdür? Mümkünse bu tür arabalara hangi yönetmelikler uygulanır.
 
Ceza yazılmasa bile her kontrolde durdurulup işlem yapıldığını düşünün. Trafik polislerinin kısa şaşkınlığı ile belki de 2 saat bekleyip sonu boşa çıkacak araştırma muamelesine tabi olacaksın.

İnsanda sürme isteği kalmaz. Kaçak araba gibi bir şey olur plakasız ama trafikte 🙂
 
Broadway'in BMW standartında ve şase, motor olarak da güçlü ve dayanıklı olduğunu düşünün.

Güçlü motorun yaratacağı güce cevap verebilecek tasarım yapman lazım. Broadway modelinde o tasarım mevcut değil. Ciddi bir mühendislik çalışması lazım. Restore edebilirsin ama o mühendisliğin belirlediği tasarım kriterlerinin dışına çıktığında hayal kırıklığına uğrarsın.
 
Restorasyon kısmı ve mühendisliği sorun değil ben zaten motoru sasenin kaldırabileceği bir güçte yapacağım belki bu proje bana 150.000 TL'ye maal olacak biliyorum ama insanın sevdiği şeyi yapması bir başka oluyor parçaların uyumluluğunu simulasyonla kontrol edeceğim zaten mühendislik kısmı hiç sorun değil sadece trafiğe çıkabilmek istiyorum.
 
Güzel o zaman. Gerekli yeterlilikleri sağladıktan sonra trafiğe çıkış izni alabilirsiniz. Buradaki bilgiler işinize yarayabilir.

Yardımın için çok teşekkür ederim bu çok işime yarayacak. Bu süreçleri bildikten sonra gerekliliklerini de rahat bir şekilde uygularım.
 

Geri
Yukarı