Eldeki SSD'yi satıp yeni SSD almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Siya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 483

Siya

Megapat
Samsung 860 EVO 500 GB sahibiyim ancak yetersiz geliyor. Elimdeki SSD'yi satıp 1 TB'lık bir SSD mi almalıyım yoksa 500 GB'lık bir SSD alıp bu sisteme eklememde bir sorun var mı?

Yeni bir SSD alıp eklemenizde bir sorun yok. Anakartınızın M.2 desteği varsa M.2/NVMe, yoksa da boştaki SATA 3 6.0 slotunuza yeni SATA 3 SSD'nizi takıp kullanabilirsiniz.

B450 Tomahawk Max anakartım var sanırım M.2 desteği var. Peki bir şey soracağım bu 2 SSD'yi tek bir disk haline getirebilir miyim? Yani sadece yerel disk c ve d olsun istiyorum. D'yi zaten HDD'ye ayırdım.

bu 2 SSD'yi tek bir disk haline getirebilir miyim?
Evet 2 SSD yi birleştirebilirsin ancak işlem sonrasında tüm veriler gider.

sanırım M.2 desteği var.
Evet var, öneri olarak bunu alabilirsin.

@Siya Üstteki yorumun aksine RAID dediğin olay disklerin desteği varsa mevcut olur. RAID konusu hakkında daha fazla detayı açılan konu başlıklarından bulabilirsin. İnternetin yavaş ise RAID ile uğraşmak yerine iki diskten birini depolama ve oyun amaçlı kullanman daha mantıklı. Format attığında oyunları tekrar indirmezsin.

Şahsen kişisel bilgilerinin bulunabileceği bir ürünü satmak yerine elinde tutup üstüne ekleme yapmayı tercih ederdim, son 2 yılda önce 1tb sonrasında 2tb sata ssd alarak totalde 3.5tb şeklinde kullanmaya devam ediyorum.

Eğer iki diski birleşik olarak kurmam için format atmam gerekiyorsa sorun değil atarım. Ancak 2 disk sorunsuz bir şekilde birleşir mi? Çünkü iki diskin de hız değerleri farklı. Ve ben iki diski C diskinde birleştirdim diyelim, C'ye bir dosya atınca hangi diskin hızından faydalanacak?

Eğer iki diski birleşik olarak kurmam için format atmam gerekiyorsa sorun değil atarım. Ancak 2 disk sorunsuz bir şekilde birleşir mi? Çünkü iki diskin de hız değerleri farklı. Ve ben iki diski C diskinde birleştirdim diyelim, C'ye bir dosya atınca hangi diskin hızından faydalanacak?
Neden diskleri birleştirmeyi düşünüyorsunuz ki? Ayrı ayrı kullanmak daha mantıklı bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı